Tragedie în Penitenciarul Focșani. L-a omorât dintr-o lovitură în figură

Tragedie în Penitenciarul Focșani. L-a omorât dintr-o lovitură în figură

Un deținut de la Penitenciarul din Focșani a fost omorât în bătaie de un coleg de celulă, în urma unui scandal. Cei doi erau închiși în regim de maximă siguranță, fiind condamnați pentru fapte grave. Moartea a survenit înainte ca gardienii să poată interveni să-i despartă, în urma unei lovituri pe care victima a încasat-o în plină figură.

Gardienii au sesizat la 112, solicitând intervenția unui echipaj al Serviciului de Ambulanță și, ulterior, după ce s-a constatat decesul, a Poliției.

„Personalul unității a solicitat de îndată sprijinul unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea, iar din nefericire, în urma manevrelor de resuscitare, medicul a declarat decesul. În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la sesizarea Poliției Municipiului Focșani, Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a fost anunțată familia persoanei decedate. La nivelul unității, a fost deschis un dosar de incident, urmând a se efectua cercetări pe linie disciplinară față de deținutul implicat”, a precizat Georgeta Gură, purtător de cuvânt Penitenciarul Focșani.

Cercetările au fost preluate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Județean Vrancea, urmând ca dosarul să fie trimis în instanță.

Ne puteți urmări și pe Google News