Coronavirus. China raportează cazuri în scădere. Explozie în Italia!

Coronavirus. China raportează cazuri în scădere. Explozie în Italia!

Isteria coronavirus începe să se mute din Asia în Europa.

Autoritățile chineze au reușit, cumva, să țină sub control coronavirusului, evitând pe cât posibil extinderea pericolului.

Conform datelor furnizate de China National Health Commission, se observă o rată de creștere la persoanele recuperate. Astfel, dacă pe 17 februarie erau 10.844 de „pacienți” recuperați, după numai o săptămână numărul lor a ajuns la 25.757!

Mai mult, la nivelul întregii Chine se raportează din ce în ce mai puțin cazuri de coronavirus. Numărul persoanelor infectate este în scădere, de la 2.051 (pe 17 februarie) la 235 (24 februarie).

Ne puteți urmări și pe Google News

În schimb, același institut de la Beijing mai arată că la nivel mondial se observă o creștere a cazurilor confirmate, dar nu sunt motive de îngrijorare. Ritmul și valorile de răspândire a noului tip de coronavirus nu trebuie să ne alarmeze, chiar dacă în anumite țări s-a creat deja o adevărată isterie.

Este cazul Italiei, unde autoritățile s-au pus în alertă, plasând sub carantină orașe întregi din regiunile Lomardia și Veneto. Totuși, în peninsulă, datele oficiale furnizate arată că frecvența cazurilor confirmate este de 2,61% la nivelul întregii țări, ceea ce nu trebuie să îngrijoreze, fiind vorba de o rată aflată în marja de control.

În 24 februarie, la nivelul întregii Europe, cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus sunt în Italia (157, cu trei decese), Germania (16), Franța (12), Marea Britanie (9), Spania și Rusia (2), Finlanda, Suedia și Belgia (1).

La nivel mondial, situația arată în felul următor: în Coreea de Sud sunt 763 de cazuri confirmate de coronavirus (7 decese), în Japonia sunt 147 (1 deces), Iran - 43 (8 decese) , Thailanda - 35, SUA - 34, Malaezia - 22, Vietnam - 16, Emiratele Arabe Unite - 11, Canada - 9, Filipine - 3, India - 3, Nepal, Cambodgia, Sri Lanka, Liban - 1 caz.

Se observă o creștere evidentă a numărului de persoane infectate la nivel global, de la 688 (în 17 februarie) la 2.101 (24 februarie).