Meteorologii au făcut anunțul. Prognoza pe toată luna martie. Scăpăm de vremea rea?

Meteorologii au făcut anunțul. Prognoza pe toată luna martie. Scăpăm de vremea rea?

Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru luna care vine.

Va fi vreme de primăvară. Meteorologii anunță că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, în intervalul 24 februarie – 23 martie.

Săptămâna viitoare valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii țări. Cele mai calde zone vor fi cele estice și nord-estice. Ploile vor lipsi în regiunile extracarpatice, doar în nordul extre, al țării urmând să se înregistreze precipitații abundente.

În săptămâna 2 – 9 martie, temperaturile vor atinge valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile României, dar mai ales în cele extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general excedentare în regiunile intracarpatice și în jurul celor normale pentru această perioadă în restul teritoriului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și între 9 și 16 martie temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate, decât cele specifice pentru acest interval. În cea mai mare o parte a țării se intră în normal în ceea ce privește prezența ploilor, cu excepție în regiunile sudice și vestice.

În ultima săptămână a intervalului mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice perioadei, la nivelul întregii țări. Lipsa precipitaților va continua în vestul țării. Meteorologii atrag atenția că  precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

Sursa: România TV