Sinucideri pe capete în armata lui Putin

Sinucideri pe capete în armata lui Putin

Suicidul și accidentele rutiere mortale reprezintă un procent ridicat al deceselor în rândurile armatei Rusiei, potrivit datelor ministerului Apărării.

În Rusia, numărul militarilor decedați în 2019 a scăzut cu 29% în raport cu anul 2015. Cu toate acestea, sinuciderile și accidentele mortale reprezintă cauze majore ale deceselor militarilor ruși, potrivit deputatului în Duma de Stat Valeri Rașkin.

Potrivit presei ruse, autoritățile militare sunt preocupate de rata mare de sinucideri și de decese provocate de accidente rutiere, de încălcarea normelor de siguranță, de accidente aviatice sau înec.

Potrivit organizației militare Mother's Righ, până la 44% din decesele din rândul militarilor au fost provocate de suicid și numai 4% din acestea au survenit în timpul exercitării serviciului militar.

În ciuda reformelor generalizate întroduse de mai bine de un an, în cadrul armatei ruse persistă abuzuri, violențe, rele tratamente și umilințe la care unii soldați sunt supuși.

Nu există în aceste cazuri statistici oficiale dar un raport al grupului media RBC a arătat că în 2018 peste 1100 de militari au fost condamnați pentru abuz de putere iar 372 pentru violențe.

Organizația Mother's Righ afirmă că numărul de condamnări pentru abuzuri semnalate nu reprezintă decât partea vizibilă a aisbergului.

În legală măsură, chiar dacă, potrivit autorităților, au diminuat, în rândurile armatei ruse persistă infracțiuni legate de furturi de armament, de muniții, de explozibili, furt calificat, acte de violență împotriva superiorilor, trafic de droguri, dezertări, extorcare, neglijență.

Ne puteți urmări și pe Google News