O întâlnire secretă aruncă în aer Orientul Mijlociu! E de necrezut ce alianță se naște!

O întâlnire secretă aruncă în aer Orientul Mijlociu! E de necrezut ce alianță se naște!

Orientul Mijlociu trece printr-un adevărat cataclism din punct de vedere geopolitic. Decizia lui Donald Trump de a retrage armata americană din această regiune atât de frământată a dat posibilitatea rușilor, turcilor și iranienilor să-și extindă serios influența, mai ales pe plan militar. În aceste condiții, cei mai de nădejde aliați ai SUA din zonă par să încerce o apropiere care până mai ieri părea de-a dreptul imposibilă.

Zvonuri din ce în ce mai puternice vorbesc de o întâlnire de taină care ar fi avut loc în capitala Arabiei Saudite între, țineți-vă bine, prințul moștenitor Mohammad bin Salman și premierul israelian Benjamin Netanyahu. Evident, ambele părți neagă cu putere.

Cu toate astea, un parteneriat strategic dintre Arabia Saudită și Israel ar fi cât se poate de normal, având în vedere că acțiunile militare ale Turciei și Iranului în regiune sunt văzute ca o amenințare atât la Tel Aviv, cât și la Riad.

Nu e vorba numai de zvonuri și calculele pe care le fac experții. Ceva se mișcă în mod evident în relațiile dintre fundamentalista familie regală saudită și Israel. Săptămâna trecută, de luni până joi, în capitala saudită a avut loc un exeniment inimaginabil cu câțiva ani în urmă, vizita câtorva membri ai Conferinței președinților, o organizație-umbrelă care din 1956 reunește principalele grupuri de presiune, entități și asociații ale iudaismului american. Vestea a fost adusă la cunoștința marelui public abia după ce evreii americani au părăsit Arabia Saudită. Se știu destul de puține despre această misiune, dar se pare că Arthur Stark, vicepreședintele Malcolm Hoenlein și CEO William Daroff au avut întâlniri la nivel înalt cu membrii familiei regale saudite  și cu secretarul general al Ligii Musulmane Mondiale, Mohammed al-Issa.

Ne puteți urmări și pe Google News