Băsescu aruncă bomba: NU va trece moțiunea de cenzură!

Băsescu aruncă bomba: NU va trece moțiunea de cenzură!

Fostul președinte Traian Băsescu este convins că moțiunea de cenzură contra Cabinetului Orban nu va trece de votul Parlamentului.

„Sincer să fiu, nu am niciun alt argument în afară de faptul că ar fi cea mai proastă decizie politică pe care o poate lua cineva. În momentul în care la Bruxelles se discută bugetul pe următorii ani, noi să ajungem cu un guvern de-ăsta interimar, pe care nu-l bagă nimeni în seamă...”, a spus Băsescu, întrebat de ce consideră că moțiunea nu va trece.

„Este imposibil de intuit cine va forma guvernul. Noi suntem într-o situație imposibilă în care o a doua formațiune își vrea dărâmat guvernul. Vă dați seama unde suntem?”, a adăugat fostul președinte.

„Până acum, PNL spunea că a devenit legitim prin votul Parlamentului. Acum să recunoască că a devenit ilegitim tot prin votul Parlamentului”, a mai spus Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Președintele își dorește anticipate. Din cauza dorinței președintelui, trecem prin instabilitate, pentru ca Iohannis să-și pună la butonieră anticipatele. Dar vor fi trei luni de instabilitate, plus alegerile”, a mai spus actualul europarlamentar.

„Președintele are, categoric, posibilitatea să refuze orice fel de propunere de guvern. Toate partidele s-au delegitimat prin propria lor voință și prostie. E revoltătoare moda asta să-ți dai jos propriul guvern, ba să ai anticipate, ba să pui vreunul care îți e mai slugă”, a mai spus Băsescu.

Întrebat cine decide această moțiune, fostul președinte a spus scurt: „Liberalii. Dar se pare că și Ponta vrea să se bage în seamă.”