Galeria stelistă a făcut pace cu Gigi Becali. Fostul șef al ultrașilor, membru în „Clanul Sportivilor”. Cum i-a luat locul în peluză lui Jean Pavel

Galeria stelistă a făcut pace cu Gigi Becali. Fostul șef al ultrașilor, membru în „Clanul Sportivilor”. Cum i-a luat locul în peluză lui Jean Pavel

Părăsit de suporteri, fără dreptul de-a mai folosi numele Steaua, Gigi Becali a primit o veste neașteptată.

FCSB, echipa latifundiarului din Pipera, va fi susținută din nou de Peluza Nord, adică grosul ultrașilor pe care îi aveau „roș-albaștrii”. Decizia surprinzătoare a fost luată de mai mulți lideri ai galeriei, printre care și Dorin Taban.

Lucrurile au fost puse în mișcare de Gică Mustață, fost lider în peluză, eliberat recent din detenție. El a devenit cunoscut după ce Jean Pavel a fost îndepărtat în 2001, din tribună, de Gigi Becali. La acea vreme, Jean era șeful galeriei, care purta numele de „Armata Ultra”. Din cauza unor neînțelegeri financiare, apărute în urma unei deplasări la Bacău, Becali și-a trimis bodyguarzii să-l ia pe sus pe Pavel. Liderul a dispărut din peisaj, iar cu timpul, printre „căpetenii” s-a remarcat Gică Mustață. Ulterior, Jean avea să devină un contestatar aprig al finanțatorului și să susțină echipa CSA Steaua din liga a IV-a.

Acesta a negat de-a lungul timpului că susține necondiționat acțiunile lui Gigi Becali sau că ar primi bani de la finanțator. Perioada de glorie a lui Mustață a coincis cu vremea în carea Steaua câștiga titlurile de campioană din 2005, 2006, ajungea în semifinalele Cupei UEFA (2006) și jucat în trei sezoane consecutive în grupele Ligii Campionilor (2006, 2007, 2008). Cu timpul, relația Gigi Becali - suporteri avea să se deterioreze. Fanii din Peluza Sud au început să blameze acțiunile patronului și au devenit un „ghimpe” în coasta latifundiarului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mustață a devenit cunoscut nu numai pentru activitatea din Peluza Nord, ci și pentru relațiile din lumea interlopă. Numele său a fost asociat cu „Clanul Sportivilor”. Stelistul era un apropiat al fostului lider Mircea Nebunul, alături de care a fost condamnat la închisoare, în 2014, într-un dosar de violență, tentativă de omor și șantaj.