Polițiștii maghiari au deschis focul pentru a-i opri pe imigranți să forțeze frontiera

Polițiștii maghiari au deschis focul pentru a-i opri pe imigranți să forțeze frontiera

Autoritățile maghiare nu glumesc. Un agent al poliției de frontieră a tras trei focuri de avertizare în aer atunci când câteva zeci de imigranți au încercat să forțeze frontiera dintre Serbia și Ungaria, susține aljazeera.com, citănd poliția maghiară. Din fericire, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției maghiare, Szilvia Szabo, nimeni nu a fost rănit în acest incident.

Conform autorităților maghiare, polițiștii au reușit să oprească cea mai mare parte a grupului format din 60-70 de persoane să treacă granița. Patru imigranți au fost prinși la fața locului și reținuți.

Incidentul  a avut loc în aceeași zonă în care, în 2015, mii de imigranți au încercat să forțeze granița maghiară și au atacat forțele speciale cu pietre, când acestea au instalat garduri din sârmă ghimpată.

Conform autorităților maghiare, în ultimele luni a sporit puternic numărul de imigranți. Aceștia vin din Balcani și încearcă să traverseze frontiera de sud a Ungariei pentru a-și -continua drumul spre Europa de Vest.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform site-ului abouthungary.hu, Károly Kontrát, secretar de stat la Ministerul de Interne maghiar, a declarat că numai în primele douăsprezece zile ale anului 2020, un număr de 1.630 de imigranți au încercat să intre ilegal în Ungaria.

Kontrát a menționat că anul trecut au fost opriți la granițe 17.200 de imigranți ilegali. Secretarul de stat al Ministerului de Interne maghiar a mai spus că cifrele agenței Frontex arată că în 2019 numărul de migranți din Balcani s-a dublat. În prezent, există aproximativ 100.000 de migranți în drum spre Europa și „tot mai mulți se apropie de granița cu Ungaria”, a declarat oficialul maghiar.