Trafic infernal pe Valea Prahovei! Ce alternative ai pentru a nu pierde ziua pe drum
- Mihaela Dan
- 26 ianuarie 2020, 15:38
A început să se aglomereze pe DN1. Se circulă deja în coloană în mai multe staţiuni, iar poliţia recomandă rutele alternative.
Valorile de trafic au început să crească pe DN1 Braşov-Ploieşti, între staţiunile montane Prededal şi Buşteni, dar şi de la ieşire din Sinaia către Comarnic, pe sensul de coborâre, unde pe alocuri se circulă în coloană cu viteză redusă. Poliţiştii acţionează în dispozitivul de siguranţă rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor staţiunilor montane, de pe Valea Prahovei. Pentru autoturisme există mai multe rute alternative la drumul naţional Braşov-Ploieşti-Bucureşti, respectiv: DN1 A Braşov-Cheia-Ploieşti, DN73 Râşnov-Câmpulung-Piteşti, DN71 Sinaia-Târgovişte-Bucureşti.
O alternativă la traficul aglomerat de pe DN1 poate fi astăzi trenul. CFR Călători a anunţat că a dublat numărul de vagoane la trenurile care circulă pe Valea Prahovei de la Braşov către Bucureşti. Aceasta va permite ca peste 6.600 de turişti să se întoarcă de la munte în capitală, faţă de 3.000 înainte. Decizia a fost luată de noul director general al companiei, Dan Costescu, având în vedere faptul că mulţi oameni au profitat de acestă mini-vacanţă pe Valea Prahovei. Este cea mai mare suplimentare decisă de conducerea companiei în ultimii ani, a spus Dan Costescu, pentru Radio România Actualități.
„ Avem reportaje peste toate canalele din perioada trecută în care oamenii voiau să urce în tren şi nu puteau să găsească bilete. Ţinem tot timpul sub monitorizare gradul de ocupare al trenurilor şi exact aşa cum s-a întâmplat, atunci când el se apropie de 100%, mai adăugăm vagoane. Evident, este un mare efort să găsim aceste vagoane, nu a fost aşa uşor, s-au făcut o mulţime de inovaţii, ca să le spun aşa, de către colegi, ca să putem să facem acest lucru, dar ne-a ieşit”, a declarant Dan Costescu.
„Bineînţeles că sunt şi nu că avem de gând, am şi luat. Predealul şi Braşovul sunt cele mai mediatizate. E uşor de înţeles de ce. Dar avem şi alte rute, rutele de la Iaşi, de la Suceava, care vin spre Bucureşti, rutele de la Craiova şi pe Cluj avem lucruri similare, Galaţiul, Brăila iar are probleme, pentru toate s-au alocat vagoane suplimentare. Deocamdată, repet, în limita parcului disponibil, dar şi aici vom lucra să mărim parcul ca să lucrăm mai aproape de normalitate”, a mai declarant acesta.
Potrivit CFR Călători, pe relaţia Braşov-Bucureşti, circulă astăzi 10 trenuri, iar capacitatea lor ajunge, după suplimentare, în total, la 80 de vagoane. De exemplu, trenul InterRegio 1746, care pleacă din Braşov spre capitală la ora 16:51 va avea 15 vagoane şi două locomotive.