BREAKING NEWS Dragnea a primit răspunsul! Rămâne în închisoare?

BREAKING NEWS Dragnea a primit răspunsul! Rămâne în închisoare?

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a respins, marţi, recursul în casaţie promovat de Liviu Dragnea, prin care fostul lider al PSD solicita să-i fie anulată condamnarea de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive.

UPDATE - Judecătorii Înaltei Curți a hotărât ca fostul lider PSD, Liviu Dragnea, va rămâne în închisoare.

Știrea inițială

Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, declara sâptămâna trecută că a fost depusă o cerere de recurs în casație pentru că „s-a aplicat în mod greșit legea, în mod răsturnat”, potrivit romaniatv.net.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am susţinut şi susţin cu tărie acest recurs în casaţie. Cosider în continuare că, în niciun caz, textul de lege care se presupune că ar fi fost încălcat de doamna Alesu, în caltate de actor al infracţiunii abuzului în seriviciu, nu prevede o oblgaţie pe care aceasta să o fi încălcat, nu dispune cu privire la o conduită pe care aceasta să o fi avut la acel oment. Ori, dacă nu există o faptă care să fie incriminată de legea penală, este evident că nu poate fi reţinută în sarcina acesteia săvârşirea infracţiunii şi, cu atât mai puţin, să se reţină în sarcina domnului Dragnea instigarea la săvârşirea unei asemenea infracţiuni”, declara Flavia Teodosiu.

Aceasta a adăugat că admiterea recursului în casație ar arăta că Liviu Dragnea este nevinovat.

În 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și sase luni de închisoare cu executoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.