Doliu mondial. A murit secerat ca un fir de iarbă. News Alert

Doliu mondial. A murit secerat ca un fir de iarbă. News Alert

Cea mai grea competiție de motociclism din lume și-a luat tributul și în această ediție, din Arabia Saudită. Motociclistul portughez Paulo Gonçalves a decedat în timpul desfășurării etapei a 7-a a Raliului Dakar. Pasionații de acest sport de anduranță sunt în doliu.

Dakar este cea mai grea competiție din motociclism, fiind bazată pe anduranță și dificultate. Și la aproape la fiecare ediție, acest concurs s-au pierdut vieți. 

Paulo Gonçalves, în vârstă de 40 de ani, a căzut de pe motocicletă la kilometrul 276 al probei speciale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pilotul era inconştient şi în stop cardiorespirator la sosirea echipei medicale care a ajuns în foarte scurt timp la fața locului. După o încercare de reanimare,  Paulo Gonçalves a fost transportat cu elicopterul la spital, unde din păcate a fost constatat decesul.

„Paulo Goncalves, pilotul numărul 8, a fost victima unei căzături la kilometrul 276. Medicii au aterizat cu un elicopter la locul accidentului, dar pilotul era inconștient și suferise un stop cardiorespirator. După mai multe încercări de resuscitare, pilotul a fost dus la spital unde s-a confirmat decesul”, se arată în comunicatul organizatorilor, potrivit Mundo Deportivo.

Gonçalves s-a clasat pe locul secund la Raliul Dakar din 2015 şi se afla la cea de-a 13-a ediţie la care participa, fiind considerat un veteran al circuitului.