Lovitură grea pentru Chelsea. Clubul a înregistrat pierderi financiare uriașe

Lovitură grea pentru Chelsea. Clubul a înregistrat pierderi financiare uriașe

Chelsea Londra, echipa finanțată de Roman Abramovich, a înregistrat pierderi ce circa 118 milioane de euro, potrivit exercițiului financiar încheiat pe 30 iunie.

Clubul londonez a publicat aceste date, aseară, conform rezultatelor contabile. În ciuda acestui pierderi, Chelsea are o cifră de afaceri în creștere, ajungând la 523 de milioane de euro. Deficitul de 118 milioane de euro a fost cauzat de absenţa din Liga Campionilor în 2018-2019, cheltuielile-record făcute pentru achiziţionarea unor jucători, precum Kepa Arrizabalaga, Christian Pulisic, Mateo Kovacic şi Jorginho, sau schimbările repetate de antrenori.

Creşterea constantă a încasărilor şi o gestiune financiară prudentă în ultimele sezoane au permis clubului să efectueze investiţii semnificative la nivel sportiv, respectând totodată criteriile fair-play-ului financiar al UEFA”, a declarat preşedintele clubului Chelsea, Bruce Buck, într-un comunicat publicat pe site-ul formației de pe „Stamford Bridge”.

Fair-play-ul financiar a fost aplicat din 2011 și prevede ca echipele europene să nu poată depăşi pragul de 30 milioane euro reprezentând pierderi cumulate pe trei ani. (FOTO: facebook/ChelseaFC)

Ne puteți urmări și pe Google News