Cele mai mari greșeli făcute de gospodine. Aceste obiceiuri pot distruge tot

Cele mai mari greșeli făcute de gospodine. Aceste obiceiuri pot distruge tot

Pentru a fi în siguranță atunci când gătesc sau pregătesc fripturi apetisante în cuptor, gospodinele trebuie să se ferească de trei lucruri care le pot afecta sănătatea.

Bucătarii cu experiență au realizat un top trei, cu cele mai mari greșeli făcute de gospodine atunci când gătesc cu ajutorul cuptorului. Multe dintre bucătăresele de ocazie se întreabă de ce friptura sau prăjitura făcută în cuptor nu au gust, deși ele au respectat toți pașii din rețetă.

Ei bine, prima greșeală care nu trebuie repetată se referă la preîncălzirea cuptorului. Multă lume nu face acest lucru iar de aici și până la o mâncare fără gust, nu este decât un pas. Bucătarii recomandă să preîncălzim cuptoarele la o temperatură de coacere astfel încât friptura să fie introdusă de la început în cuptor la o temperatură constantă.

O a doua greșeală majoră întâlnită în multe bucătării este lipsa unor tăvi sau oale de calitate. Specialiștii susțin că pe lângă utilizarea hârtiei de copt trebuie să știți că materialele ideale pentru cuptorul dvs. sunt: aluminiu, oțel inoxidabil și metal. Mâncarea se găteşte mult mai repede în vasele din aceste materiale.

Ne puteți urmări și pe Google News

În fine, a treia greșeală ce trebuie musai evitată se referă la deschiderea repetată ușii cuptorului în timpul coacerii pentru verificarea stării fripturii. Specialiștii susțin că este bine să verificăm mâncarea din cuptor, dar nu trebuie să facem asta în mod repetat. În caz contrar, temperatura din interiorul cuptorului va scădea și va afecta calitatea mâncării.