Români eliberați din infern. Au plecat din România pentru a fi sclavi în Italia

Români eliberați din infern. Au plecat din România pentru a fi sclavi în Italia

Carabinierii Comandamentului Protecției Muncii - Inspectoratul Muncii din Catania, împreună cu soldații Comandamentului Provincial din Catania, Italia au descins, joi dimineață, la o companie agricolă ce aparține unor frați italieni.

Autoritățile italiene au executat un ordin de arest preventiv împotriva acestora.

Cei doi frați italieni, în vârstă de 49 și 40 de ani sunt acuzați de exploatare și violență împotriva angajaților lor. Investigaţia a durat câteva luni.

Italienii aveau opt angajați, toţi străini, de naționalitate română, marocană și tunisiană, pe care îi ţineau în condiţii inumane, fiind exploataţi şi plătiţi de trei ori mai puţin decât suma promisă (25 de euro pe zi / 2,50 de euro pe oră, comparativ cu ceea ce se cuvine sau 64 de euro pe zi), forțându-i să efectueze schimburi de muncă grele, fără vacanțe, odihnă săptămânală și indemnizații auxiliare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritățile italiene au demarat o anchetă împotriva fraților italieni după ce doi cetățeni români, au reușit să scape din infern și să spună totul polițiștilor,

Românii s-au plâns că, pe lângă faptul că au fost exploatați, au fost nevoiți să vegheze asupra companiei, rămânând într-o clădire rudimentară, în condiții igienice și sanitare precare, fiind apoi îndepărtați, cu violență și amenințări.

Angajaţii au fost cu toţii eliberaţi, însă cei doi patroni au ajuns în arest, potrivit stiridiaspora.ro