Polonia se declară „Zonă anti-LGBTI”. Parlamentul European o condamnă

Polonia se declară „Zonă anti-LGBTI”. Parlamentul European o condamnă

Plolonia nu se lasă intimidată de Parlamentul European şi  proclamă statutul de „Zonă anti-LGBTI”.

Ieri, Parlamentul European a condamnat proclamarea Poloniei ca zonă „lipsită de orice ideologie LGBTI ” (lesbiene, gay, bisexuali, transgenderi şi intersexuali- existența trăsăturilor specifice ambelor sexe la o persoană), cerând un mai mare control asupra folosirii fondurilor europene.

Zeci de localităţi din Polonia s-au declarat „libere de orice ideologie LGBTI”

Într-un text adoptat la Strasbourg, cu 463 de voturi pentru, 107 contra şi 105 abţineri, deputaţii „solicită autorităţilor poloneze să revoce toate rezoluţiile” luate în zeci de localităţi sau judeţe poloneze care se declară „libere de orice ideologie LGBTI”.

Chiar dacă aceste rezoluţii adoptate de aceste localităţi nu sunt obligatorii din punct de vedere legal, încurajează funcţionarii aleşi „să se abţină de la orice fel de acţiune care promovează toleranţa în relaţiile cu persoanele LGBTI şi să nu acorde asistenţă financiară ONG-urilor care lucrează pentru egalitate de şanse”, a afirmat Parlamentul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fondurile europene la control

Deputaţii europeni „au cerut Comisiei de monitorizeze să controleze toate fondurile UE pentru a le aminti polonezilor că aceşti bani nu trebuie folosiţi cu scopuri discriminatorii”, titrează Le soir.