Cutremur la Vatican. Și-a dat demisia. Scandal în inima Italiei

Cutremur la Vatican. Și-a dat demisia. Scandal în inima Italiei

Luigi Ventura demisionează după ce Procuratura din Paris a deschis o anchetă pe numele acestuia în care este cercetat pentru hărțuire sexuală.

La câteva ore după decizia Papei Francisc de "abolire a secretului pontifical pentru cazurile de abuz sexual", reprezentantul Vaticanului în Franţa, Luigi Ventura și-a dat demisia.

Luigi Ventura este un prelat italian al Bisericii Catolice şi nunțiu (reprezentant diplomatic permanent al papei într-o țară străină),  în Franța din 2009. Este cercetat de autoritățile franceze pentru abuzuri sexuale din ianuarie 2019.

Mai precis, arhiepiscopul, în vârstă de 75 de ani, este cercetat de sistemul judiciar francez pentru hărțuire sexuală. Conform mărturiei victimelor, abuzurile ar fi avut loc chiar în timpul ceremoniilor oficiale de la Hôtel de Ville din Paris. Papa Francisc a acceptat demisia din funcție.

Sfântul Scaun a revocat imunitatea diplomatică a lui Ventura

El a fost acuzat de molestarea unui tânăr în sediul Primăriei din Paris, pe 17 ianuarie, când primarul Anne Hidalgo adresa o urare de Anul Nou diplomaţilor, liderilor religioşi şi figurilor societăţii civile.

O plângere împotriva lui Ventura a fost, de asemenea, prezentată în Canada, din nou, pentru o presupusă faptă de hărțuire sexuală, așa cum se arată în raport.

Arhiepiscopul Ventura a fost reprezentat al Vaticanului dar de data aceasta în Canada între anii 2001- 2009. Și, în acest caz, plângerea a venit de la un tânăr, pentru  hărțuirea suferită în timpul unei ceremonii oficiale, după cum notează ilfattoquotidiano.

Ne puteți urmări și pe Google News