UPDATE. Cutremur la nivel înalt. Trei parlamentari PSD urmăriți penal

UPDATE. Cutremur la nivel înalt. Trei parlamentari PSD urmăriți penal

În urma percheziţiilor efectuate ieri la sediul PSD Arad şi la sediilor unor instituţii publice, DNA a anunțat oficial că trei parlamentari PSD au fost puşi sub urmărire panală, alături de alte 12 persoane. Opt persoane au fost reţinute.

UPDATE: Lovitură dură pentru DNA. ÎCCJ a repins arestarea preventivă a celor 8 persoane audiate luni în dosarul „Arad”, în care sunt vizați și 3 parlamentari PSD . Trei persoane au fost puse sub control judiciar. DNA poate ataca această decizie.

În dosar sunt acuzați deputatul Florin Tripa, senatorul Ioan Chisăliță și deputatul Dorel Căptrar, președintele PSD Arad.

Şeful DRDP Timişoara, Cristian Ispravnic, şi alte şapte persoane au fost audiate, luni, într-un amplu dosar de corupţie, fiind reţinute pentru 24 de ore şi transportate, în noaptea de luni spre marţi în Capitală, în fața magistraților ÎCCJ București cu propunere de arestare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Știrea inițială: Astfel, Cristian Ispravnic, Elisabeta Miuțescu, Mirel Pascu, Cristian Dima, Mircea Lucaciu, Alin Băetan, Cristian Horgea și Anca Stoenescu au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă.

Șase dintre ei fiind din Arad și membri PSD: consilierul județean și directorul DRDP Timișoara, Cristian Ispravnic; soțul fostului prefect și responsabilul cântarului din Vama Nădlac 2 – Cristian Horgea; consilierul municipal și fost inspector școlar general l ISJ Arad, Anca Stoenescu; angajată a DRDP Timișoara și patroană a restaurantului „Carolina”, Elisabeta Miuțescu ; șeful departamentului Venituri din cadrul DRDP Timișoara, Mircea-Andrei Lucaciu și Alin Vasile Băetan – de asemenea, angajat al DRDP.

Alături de cei șase arădeni a fost reținut și Mirel Pascu, fost primar PSD al orașului Bocșa (județul Caraș-Severin) și șef al departamentului juridic din cadrul DRDP Timișoara, respectiv Cristian Dima – lucrător la Vama Nădlac 2.

Toți cei opt suspecți vor fi prezentați în cursul zilei de astăzi în fața magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție din București cu propunere de arestare preventivă.

Nu mai puțin de 15 percheziții au avut loc luni dimineață, în Arad și Timișoara. Procurorii DNA Timișoara au descins la sediul PSD Arad, în locuințele a trei parlamentari, la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara și în casele altor suspecți.