Autoritățile se pregătesc de iarnă grea! Zeci de utilaje sunt pregătite să intervină

Autoritățile se pregătesc de iarnă grea! Zeci de utilaje sunt pregătite să intervină

Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța (RAJDP) este pregătită cu zeci de utilaje, material antiderapant și combustibil, suficiente pentru intervențiile pe timp de iarnă în județ. Ultimele achiziții, 10 autobasculante, cu lamă și sărăriță, au fost cumpărate de Consiliul Județean Constanța cu 1, 25 milioane de euro, dar autoritățile județene susțin că sunt de ultimă generație, având un consum cu 40% mai mic decât utilajele din parcul auto al RAJDP.

Pentru sezonul rece, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța va acționa cu 210 persoane, precum și cu 22 de autobasculante cu lamă și sărăriță, 6 autogredere, 6 unimoguri, 12 încărcătoare frontale, 2 buldozere, 2 șenilate, 6 freze de zăpadă și un buldoexcavator. “De asemenea, regia va mai avea pregătite și 10 autoutilitare 4x4, pentru intervenții rapide. RAJDP Constanța a achiziționat, din fonduri alocate de către Consiliul Județean Constanța, un număr de 10 autobasculante, dotate cu lamă și sărăriță. Această investiție s-a ridicat la aproximativ 6 milioane de lei fără TVA. De asemenea, Regia a achiziționat un stoc de aproximativ 14 mii de tone de material antiderapant, sare și nisip”, a declarat, într-o conferință de presă, directorul RAJDP Constanța, Lucian Lungoci.

   

Anul 2019 a însemnat pentru RAJDP Constanța reabilitarea a 135,5 kilometri de drumuri județene, în ultimii trei ani fiind modernizați 360 de kilometri de drumuri județene. “Pentru anul 2020, Consiliul Județean Constanța urmează să reabiliteze, pe fonduri europene, încă 105 km de drumuri. De asemenea, diferența de aproximativ 120 de km, din totalul de 680 kilometri de drumuri, urmează a fi reabilitați prin programul de lucrări al RAJDP, anul următor”, a explicat și președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu. Urmează ca după 2020, tot prin fonduri europene, să fie modernizate și drumurile județene de pământ, care, în județul Constanța, nu au fost asfaltate niciodată.

Ne puteți urmări și pe Google News