Șocant: Copil mort cu zile în sistemul românesc! Defibrilator cărat pe brațe...

Șocant: Copil mort cu zile în sistemul românesc! Defibrilator cărat pe brațe...

Un băiețel de șapte ani din Pașcani și-a dat ultima suflare în fața părinților care priveau neputincioși cum medicii îl resuscitau prin manevre clasice, în timp ce defibrilatorul se afla cinci etaje mai jos.

Părinţii micuțului trec prin momente cumplite, după ce şi-au pierdut fiul chiar în spital, sub ochii medicilor, suspect de varicelă.

Totul a început la sfârşitul săptămânii trecute, când băiatului au început să îi apară 2-3 bube pe corp.

La o zi de la apariţia erupţiei, bubiţele de pe corpul băiatului au început să se înmulţească. Părinţii şi-au dus astfel copilul la medicul de familie, pentru investigații. Medicul a pus diagnosticul de varicelă. A fost tratat cu Nurofen şi Paracetamol.

Ne puteți urmări și pe Google News

La două zile de la începerea tratamenului, starea băiatului părea că se îmbunătățește, dar a început să se învineţească şi la faţă, şi pe buze, spun părinții.

Părinții l-au dus de urgență la Spitalul Municipal Paşcani, dar băiatul a putut vorbi doar câteva minute cu medicii, în timp ce i se administra o perfuzie şi o pastilă.

După doar zece minute, micuțul Ianis şi-a pierdut cunoştinţa. Medicii au apelat la manevre clasice pentru resuscitarea acestuia, în condițiile în care defibrilatorul era la parter, iar băiatul se afla la etajul cinci al unității medicale.

„L-au resuscitat un sfert de oră, douzeci de minute, până au cărat aparatura de la parter până la etajul 5. Îmi pare rău că nu am putut să filmez cum cărau în braţe asistentele tuburile de oxigen şi defibrilatorul, ajungând în 40 de minute. E ceva de neimaginat. Cu toate astea, l-au resuscitat doar apăsând pe pieptul lui“, a mărturisit Adrian Popoaia, tatăl adoptiv al copilului.