Schimbări dramatice la cea mai veche bancă din România. Ministrul Finanțelor a spus-o clar

Schimbări dramatice la cea mai veche bancă din România. Ministrul Finanțelor a spus-o clar

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a afirmat recent că una dintre priorităţile sale este viitorul CEC Bank.

„Am vorbit deja de listarea Hidroelectrica, știți foarte bine că este în programul de guvernare PNL. Eu am mai plusat cu ceva și anume cu listarea CEC. Și mă țin de ea! Tocmai a fost capitalizată, iar listarea CEC veți vedea că va fi un lucru foarte bun”

„Minimum 20%! CEC tocmai s-a capitalizat cu 950 de milioane de lei de la bugetul statului. Vă spun, listarea CEC înseamnă foarte mult și anume transparentizarea activității, înseamnă guvernanță corporativă, înseamnă altceva! Vrem să avem o bancă adevărată de stat, să fie majoritară a statului, dar să se bată cu adevărat cu celelalte bănci, nu să fie tot timpul la mâna statului!” a precizat Florin Cîțu.

De asemenea, Bogdan Neacşu, CEO CEC Bank, susţine că prin procesul de capitalizare CEC Bank va ajuta banca să se dezvolte,

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, potrivit lui Bogdan Neacşu banca va ajunge în top cinci jucători din sistemul bancar.

El a menţionat că anul acesta a fost unul cu multă intensitate din multe puncte de vedere, politic şi economic, dar pentru finanţişti este important cum îşi joacă rolul în economie.

„Nu putem să ne bazăm doar pe corecţii fiscale şi legislative. Trebuie şi noi până la urmă să înţelegem că ceea ce înseamnă ban sau resurse financiare trebuie să ajungă în acele segmente de care economia are nevoie", a afirmat Bogdan Neacşu.

Luna trecută, fostul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici a spus că pentru capitalizarea CEC Bank trebuie  să primească acceptul de la Comisia Europenă  cu aproape 1 miliard de lei. Teodorovici a precizat că suma de 940 milioane lei în acest scop trebuie prevăzută deja în buget. Este a treia încercare în 10 ani de creștere a capitalului CEC Bank – cele din 2009 și 2016 au eșuat, potrivit dcnews.ro