Un lider PNL sare în apărarea Majestății Sale Margareta. Contraatac la Rusia
- Mihnea Talau
- 27 noiembrie 2019, 09:36
Viceprim-ministrul Raluca Turcan laudă proiectul Banca de Alimente pornit sub conducerea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, pentru ajutorarea familiilor aflate în vevoie. Demersul său vine după un atac devastator al Ambasadei Rusiei la București la adresa Majestății Sale Margareta, care într-un discurs ținut pe 21 noiembrie, a învinovățit Rusia de situația țărilor care au aparținut Cotinei de Fier.
Banca de Alimente a împlinit 10 ani de când vine în ajutorul familiilor aflate în nevoie din mai multe județe din țară.
„Am avut privilegiul să fiu oaspetele Majestății Sale Margareta, la celebrarea celor 10 ani de existență a Băncii de Alimente. Ceremonia a avut loc la Banca Națională a României, în prezența guvernatorului Mugur Isărescu.
Proiectul Banca de Alimente este rodul unui demers care unește toate energiile din societate în slujba unei cauze comune: mai binele celor aflați în nevoie. Banca de Alimente este un exemplu extraordinar privind modul cum oricine se poate implica să dea o mână de ajutor, pentru ca semenii noștri loviți de soartă să nu sufere de foame: oameni simpli care sunt voluntari sau donatori, companii puternice care contribuie cu bunuri alimentare, instituții și servicii publice care identifică persoanele care au mare nevoie de ajutor.
Este o lecție extraordinară de implicare și empatie! România are nevoie de această implicare și de credința că binele comun poate fi realizat dacă punem cu toții, fiecare, priceperea noastră și dacă muncim pentru el. Am speranța că acest tip de abordare implicată, de bună–credință, în interesul comun al comunităților și al societății va deveni o regulă instituțională în România. Că multe alte instituții sau servicii publice vor reuși să preia acest exemplu și să aibă rezultatele așteptate în activitatea publică.
În calitate de viceprim-ministru, îmi propun să integrez acele decizii și măsuri interministeriale care să ofere sprijin real celor aflați în nevoie. Să implementăm proiecte care ajută comunitățile aflate în zona de risc. Să reducem abandonul școlar printr-o serie de măsuri incluse într-un pachet mai larg, care să cuprindă programul Școala după Școală, Alimentație Diversificată, grupuri sanitare în aproape 860 de școli, cabinete medicale școlare.
Este de admirat faptul că proiectele Crucii Roșii ating exact acele domenii sensibile din societate în care, din păcate, autoritățile publice nu au putut face suficient: sănătate, educație, programe pentru vârstnici, de mediu sau cele destinate minorităților, proiectele de incluziune socială sau cele dedicate tinerilor. Îmi doresc ca în aceste domenii, eforturile autorităților să devină mai concentrate și mai intense iar colaborarea dintre autoritățile publice și Crucea Roșie Română să pună umărul puternic și hotărât la construirea binelui comun”, a scris pe pagina sa Facebook, Raluca Turcan.
Pe 21 noiembrie Custodelui Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a declarat în Sala Tronului de la Palatul Regal, că: „În urmă cu câteva luni, România și-a unit mâinile cu Polonia și Statele Baltice la 80 de ani de la semnarea Pactului Molotov-Ribbentrop, un odios tratat semnat de dictaturile ucigașe ale secolului al XX-lea. De asemenea, susținem cu toată inima eforturile actuale ale NATO de a stimula apărarea aliaților noștri baltici; securitatea lor rămâne securitatea noastră.
Salut și contribuțiile aliaților noștri în apărarea României. Dar mă întreb doar dacă facem destul, având în vedere problemele cu care ne confruntăm în Ucraina și în jurul Mării Negre. Permiteți-mi să vă reamintesc: toate atacurile Rusiei asupra securității noastre, de la atacul asupra Georgiei din 2008 până la atacul asupra Ucrainei din 2014 și intervenția militară rusă în Orientul Mijlociu în 2015 s-au întâmplat în partea noastră a lumii, în jurul a ceea ce obișnuia să fie numit 'flancul sudic' al NATO.
Am sporit bugetele noastre de apărare și vom continua în acest sens. Dar cu toții ar trebui să rămânem fideli principiului nostru cardinal, potrivit căruia securitatea europeană este indivizibilă; aceasta este lecția pe care am învățat-o din ororile secolului trecut", a afirmat Custodele Coroanei”.