În Germania pretenţiile miganţilor cresc cu obrăznicie: Dacă-ţi întind o mână...

În Germania pretenţiile miganţilor cresc cu obrăznicie: Dacă-ţi întind o mână...

Pretenţiile cresc. Musulmanii doresc piscine separate deoarece religia nu le permite să se amestece cu europenii dar mai ales să facă baie alături de femei.

Mai nou vor o piscină doar pentru ei, dar nu oricum, potrivit Islamului ortodox, femeile şi bărbaţii nu pot înota împreună aşa că vor separat.

Frankfurtul, cu mari probabilităţi, va fi teatrul acestei iniţiative

În Germania, cu puţină întârziere faţă de alte naţiuni europene, a apărut dialectica asupra bunătăţii pentru imigranţi. Şi, politica, mai ales după ultimele rezultate electorale, a început să semnaleze existenţa unor dificultăţi legate de dezvoltarea unei societăţi deschise.

Boomul partidului AFD, este semnificativ: suveranismul populist, care intenţionează să pună în discuţie multiculturalismul şi efectele sale, înrădăcinându-se până şi în foarte civilzata naţiune teutonă. Nu s-ar fi bănuit în ruptul capului o asemnea schimbare. Este vorba despre o situaţie socială care trebuie observată cu atenţie. Asta fiindcă de destinul Germaniei depind, cel puţin în parte, soarta altor naţiuni europene.Iar cazul Frankfurt este emblematic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trebuie să apărăm comunitatea musulmană de obiceiurile civilizaţiei occidentale

Abdullah Zerar, care a conceput proiectul piscinei, spune că ceea ce vrea să facă nu este nimic rău, ci are scopul de a apăra comunitatea musulană de obiceiurile pe care ei nu le împărtăşesc. Acelea care aparţin civilizaţiei occidentale. Este o necesitate specifică fiindcă musulmanii ortodocşi nu admit că bărbaţii şi femeile pot înota împreună. În toate piscinele acest lucru e ceva firesc, dar Abdulah Zerar are ideea deja amintită pentru persoanele de credinţă islamică.

Cheltuiala pentru acest moft va fi de 3 milioane de euro

Dar poate exista un loc sportiv confesional într-un Stat laic? Poate interzice acesta intrarea în acea bază sportivă celui care nu e musulman? Sunt întrebări la care ar trebui să răspundă administraţia Frankfurtului. Bineînţeles, dacă proiectul lui Zerar va fi pus în practică. Cheltuiala va fi de 3 milioane de euro şi se pare că finanţatori există. Printre aceştia şi comunităţile turce.

Această poveste cu piscine cu bazine separate, circulă de ceva vreme

La Friburg există deja una. Iar islamicii nu par dispuşi să frecventeze piscinele locuitorilor germani. În cazul că Frankfurt va aproba cererea s-ar putea declanşa efectul dominoului: „piscinele lui Allah” în toate oraşele germane. Cu toate semnele de întrebare apărute, în termeni identitari şi culturali, un astfel de fenomen ar putea fi un început extrem de periculos, notează Il Giornale.