Sute de milioane de euro, la canalizare!

Sute de milioane de euro, la canalizare!Sursă foto: arhiva EVZ

Contractul de finanţare pentru un proiect de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi apă uzată din judeţul Olt, în valoare de 241 milioane de euro, a fost semnat marţi, la Bucureşti, au anunţat reprezentanţii Companiei de Apă Olt (CAO).

Prin investiţiile prevăzute în proiect, 25 de localităţi din judeţul Olt vor beneficia de investiţii în infrastructura de apă şi canalizare.

Directorul general al CAO, Cătălin Uşurelu, a declarat, potrivit unui comunicat al instituţiei, că acesta este cel mai mare proiect derulat vreodată în judeţ.

"Începem, astăzi, o nouă etapă, poate cea mai importantă a acestui proiect care înseamnă îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru locuitorii din 25 de localităţi din judeţul Olt. De aceea, vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi susţinut acest proiect, cel mai mare desfăşurat vreodată în judeţul Olt. De la echipa din cadrul CAO, autorităţi judeţene şi locale, la reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene, cu toţii am contribuit la realizarea acestui obiectiv. Acum, când semnăm cererea de finanţare, putem spune că a meritat aşteptarea şi tot efortul depus de noi toţi pentru cele 25 de comunităţi oltene", a declarat Catalin Uşurelu, citat în comunicat.

Localităţile în care vor fi extinse şi modernizate reţelele de apă şi canalizare sunt: Slatina, Caracal, Balş, Corabia, Drăgăneşti-Olt, Dăneasa, Scorniceşti, Potcoava, Piatra-Olt, Găneasa, Gostavăţu, Băbiciu, Scărişoara, Dobrosloveni, Fărcaşele, Izbiceni, Giuvărăşti, Tia-Mare, Rusăneşti, Şerbăneşti, Crîmpoia, Vişina, Bălteni, Perieţi, Schitu.

Finanţarea proiectului va fi asigurată în proporţie de 85% din Fondul de Coeziune, în proporţie de 13% de la bugetul de stat şi în proporţie de 2% de la bugetul local.

Proiectul are prevăzută o perioadă de implementare de şapte ani, din care trei ani pentru notificarea defecţiunilor.

Ne puteți urmări și pe Google News