Scandal cu pistoale, pumni și spray paralizant. Un polițist va sta 10 zile în spital

Scandal cu pistoale, pumni și spray paralizant. Un polițist va sta 10 zile în spital

Patru romi care au vrut să nimicească doi polițiști, reușind să-l bage în spital pe unul dintre aceștia, sunt acum arestați. Ei se fac vinovați de ultraj.

Totul a pornit de la un scandal conjugal, în colonia de romi din localitatea Ciumeghiu, județul Bihhor.  Polițiștii au fost chemați să intervină de urgență, marți după-amiaza. În final, după ce romii au atacat cu pumnii și cu pietre, iar polițiștii au tras cu pistoalele din dotare, o femeie și trei bărbați au  ajuns marți seara după gratii, la Poliție, iar ulterior, bărbații au și fost arestați pentru 30 de zile.

Prim procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău, a declarat că miercuri noaptea judecătorul pentru drepturi și libertăți a dispus mandat de arestare preventivă pentru trei bărbați din Ciumeghiu și punerea sub control judiciar a unei femei, după un incident cu ultraj față de doi polițiști, consumat marți după amiază.

Scandal ”familist” între romi

În timp ce se aflau în patrulare, cei doi polițiști au fost dirijați de către un dispecer pentru aplanarea unui scandal și a unei agresiuni în derulare, reclamate prin 112 de către o persoană în localitatea Ciumeghiu, județul Bihor. Polițiștii au ajuns la locul incidentului în jurul orei 15.00.

Ne puteți urmări și pe Google News

La fața locului se aflau membrii unui echipaj SMURD care acordau îngrijiri medicale unei persoane, mama apelantei, care le-a comunicat agenților de poliție că atât ea, cât și fiica ei gravidă au fost agresate de către unul dintre inculpați. De asemenea, a mai precizat că fiica ei a fost transportată cu forța de către acel  inculpat la domiciliul lui.

Cei doi agenți de poliție s-au deplasat la domiciliul bărbatului, unde au identificat-o pe gravidă, prezentând urme de violență în zona capului, membrelor și gâtului. Mai mult, aceasta le-a relatat agenților de poliție că a fost agresată și că se simte în pericol, rugându-i să o transporte de acolo, având nevoie de îngrijiri medicale.

La fața locului, în momentul în care au ajuns cei doi polițiști, se aflau și ceilalți trei inculpați, care sunt fratele, respectiv tatăl și mama primului inculpat. În momentul în care femeia gravidă era ajutată să urce în mașina de poliție, ceilalți romi au pornit scandalul și i-au atacat pe polițiști. Pe unul l-au culcat la pământ și l-au lovit așa tare cu pumnii, încât acest necesită 10 zile de îngrijiri medicale. Unul din romi a luat un bolovan de aproximativ 30 cm și l-a aruncat spre  celălalt polițist.

”Modul în care  au acționat inculpații a impus utilizarea spray-ului lacrimogen din dotare de către unul dintre polițiști și efectuarea a trei focuri de armă în plan vertical (inițial două, lucru care i-a calmat doar temporar pe inculpați, iar apoi un al treilea care a generat o dezamorsare suficientă a tensiunii astfel încât să se asigure părăsirea locului). În tot acest interval de timp, în ciuda intervenției organelor statului, inculpata a aplicat multiple lovituri în zona feței și a a tras-o de păr pe persoana pentru care au intervenit polițiștii”, transmite procurorul Maria Cotrău.