Metrovagonmash va livra 12 trenuri pentru Metroul Baku (P)

Metrovagonmash va livra 12 trenuri pentru Metroul Baku (P)

Din partea firmei Metrovagonmash contractul a fost semnat de către directorul executiv Boris Bogatyrev și de președintele BMC, Zaur Huseynov.

Conform contractului, în perioada 2020-2023 vor fi construite 12 trenuri cu cinci vagoane pentru Metroul Baku. În anii 2018 și 2019 Metrovagonmash a livrat deja pentru capitala Republicii Azerbaidjan 8 trenuri de metrou alcătuite din 5 vagoane de tip 81-765.B / 766.B și 81-765.4B / 766.4B.

Trenurile livrate au primit numai evaluări pozitive din partea pasagerilor și șoferilor. Vagoanele de metrou din seria 81-765.B / 766.B asigură o trecere prin întregul tren. Trenurile folosesc un nou sistem de avertizare luminoasă pentru deschiderea și închiderea ușilor.

Trenurile au uși mai largi (1400 mm.) decât ale modelelor anterioare precum și un nou sistem de avertizare pentru deschiderea și închiderea ușilor. Noua generație a trenurilor de metrou utilizează tracțiune asincronă cu noi tipuri de roți cu tensiune scăzută și cu emisie de zgomot diminuat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Utilizarea materialelor moderne asigură izolarea termică și fonică de mare eficiență a vagoanelor. Vagoanele sunt echipate și cu prize pentru încărcarea dispozitivelor electronice.

Locomotivele sunt dotate cu locuri speciale pentru scaune cu rotile precum și cu spații special amenajate pentru cărucioare și biciclete.

Pentru aceste trenuri a fost dezvoltată a nouă schemă colorografică și a fost modificat și designul farurilor.

În prezent, peste 300 de vagone de metrou produse de Metrovagonmash sunt operate în sistemul de transport subteran din Baku.

http://www.metrowagonmash.ru/press_slyjba/news/2019-god/metrovagonmash-postroit-dlya-bakinskogo-metro-12-poezdov/