Deținuții eliberați în regim compensatoriu, de 100 de ori mai puțini decât în SUA

Deținuții eliberați în regim compensatoriu, de 100 de ori mai puțini decât în SUA

Cifre aparent „halucinante” anunțate, într-o postare pe Facebook, de către deputatul PNL Florin Roman sunt combătute de situația reală

Jurnalistul Dan Andronic arată că anunțul făcut de parlamentar, referitor la cei 509 de deținuți eliberați în baza recursului compensatoriu, care s-au reîntors după gratii, „este rodul unor minți ușor neghioabe și profund nedemocratice”, în contextul în care numărul foștilor pușcăriași este mult mai mic decât în alte state civilizate, precum SUA, de exemplu.

„Știrea asta cu tâlharii care terorizează populația, pentru că au fost eliberați condiționat, este rodul unor minți ușor neghioabe și profund nedemocratice. Numai în regimurile dictatoriale singura cale de reeducare este închisoarea eternă. Dacă nici măcar ăsta nu e un argument solid, le dau altul: potrivit statisticilor, în SUA, 41 la sută din cei eliberați înainte de termen se întorc în închisoare. Iar ăia chiar au pedepse mari…La noi, din 21.000 de eliberați înainte de termen, 509 au comis-o din nou. Comparați și judecați singuri, nu mai ascultați toate prostiile”, a precizat Dan Andronic.

Un răspuns oficial al Ministerului Justiției pentru deputatul PNL Florin Roman arată că, din cei 21.049 de foști deținuți, eliberați în baza Legii recursului compensatoriu, 509 au comis noi infracțiuni violente. În cifre, acest lucru reprezintă mai puțin de 0,4 la sută din totalul celor eliberați pe acest considerent, adică de 100 de ori mai puțin decât în SUA.

Ne puteți urmări și pe Google News