UE îl sfidează pe Erdogan! Europa riscă să fie „inundată” cu imigranți!

UE îl sfidează pe Erdogan! Europa riscă să fie „inundată” cu imigranți!

Politicienii europeni vor să facă pe durii cu imprevizibilul sultan turc. În ciuda repetatelor amenințări ale lui Erdogan că va inunda Europa cu imigranți dacă nu primește mai mulți bani, actualul comisar UE pentru buget, germanul Günther Oettinger, spune că UE ar trebui, dimpotrivă, să scadă plățile umanitare către Turcia pentru îngrijirea refugiaților sirieni, pentru că oricum Erdogan intenționează să-i reinstaleze pe aceștia în Siria.

Potrivit dw.com, Oettinger, care este membru al Uniunii Democratice Creștine a Angelei Merkel, a declarat ziarului Welt am Sonntag că el crede că „în următoarea tranșă, UE nu ar trebui să efectueze plăți atât de mari pentru Turcia ca până acum”. Reprezentantul Germaniei spune că Turcia nu va avea nevoie de fonduri atât de mari, dată fiind intenția de a-i reinstala pe refugiați în „zona de protecție” pe care încearcă să o creeze în regiunea de unde kurzii au fost alungați. Politicianul german a sugerat, de altfel, că multe școli, spitale și adăposturi au fost construite cu banii plătiți de UE, astfel încât nevoile financiare nu mai sunt la fel de mari.

„Mai mult, în viitor, trebuie să oferim un sprijin mai mare altor țări precum Iordania sau Libanul. (...) „Este mai important să oferim poporului o casă permanentă și să finanțăm demnitatea umană ca să le oferim altă opțiune decât să vină la noi. Fiecare loc în care trăiesc în Turcia sau Iordania este mai puțin periculos decât călătoria spre Berlin. Și mai ieftin” Mai mult, comisarul Oettinger a anunțat că UE a plătit 6 miliarde de euro pentru a ajuta organizațiile pentru refugiați din Turcia.

sfidătoare ale comisarului Oettinger sunt extrem de ciudate, dată fiind experiența sa politică. Înainte de a deveni (pe 1 ianuarie 2017) comisar european pentru buget și resurse umane, Oettinger a fost comisar pentru Economie Digitală și Societate, iar în timpul comisiei Barosso II a ocupat chiar funcția de vicepreședinte. În atâția ani de politică europeană, ar fi avut tot timpul să învețe că Erdogan e un politician impulsiv și că trece de la vorbe la fapte fără să stea prea mult pe gânduri.

De altfel, Erdogan și-a repetat recent amenințările. Potrivit ilgiornale.it, președintele turc a declarat în timpul unui interviu televizat: „Așteptăm sprijin și sensibilitate pe tema securității și a proiectului de relocare a sirienilor.

Dacă UE nu ne ajută,vom deschide granițele și îi vom lăsa pe toți să migreze în Europa. Nu avem alternativă. (…) Porțile vor fi deschise când va veni timpul. Sunteți puternici, aveți bani, dar când 100 sau 200 de oameni ajung în Grecia pe mare, alergați la telefon pentru a spune că o sută de oameni au debarcat pe insulele grecești. Priviți, sunt 4 milioane de oameni aici și despre asta nu spuneți nimic”.

Cât privește relocarea sirienilor, Erdogan a declarat: „În zona dintre Tel Abyad și Ras al Ayn vom face locuințe și puncte pentru întoarcerea sirienilor. Vom arăta de ce este capabilă Turcia. Avem 3 milioane 650 mii de sirieni, iar în primul pas vrem să plasăm aici între 1 și 2 milioane”. Pentru a-și duce planul la bun sfârșit, Erdogan are, însă, nevoie de banii europeni pentru a construi infrastructura și locuințele necesare. Fără o investiție de proporții, Erdogan are de ales- îi trimite pe sirieni să-și ridice singuri bordeie, deschide porțile spre Europa sau pierde viitoarele alegeri, pentru că turcii s-au cam săturat de musafiri. Rezolvarea pe care o va alege sultanul e la mintea cocoșului și e exclus ca UE să nu fi înțeles acest lucru. Dar poate că Germania urmărește altceva...

Ne puteți urmări și pe Google News