Barna și-a sabotat propriul partid. Cum au picat proiectele USR în Parlament

Barna și-a sabotat propriul partid. Cum au picat proiectele USR în Parlament

Liderul USR, Dan Barna, a lipsit luni, 21 octombrie de la ședința Parlamentului, pe motiv că este plecat în teritoriu pentru a participa la acțiunile de campanie electorală.

În ședința care a avut loc luni, proiectele USR „Fără penali în funcţii publice”, „legea alegerii primarilor în două tururi de scrutin” și „respingerea recursului compensatoriu” nu au ajuns pe ordinea de zi din cauza lipsei voturilor.

Cu toate că Dan Barna s-a grăbit să lanseze un nou atac la PNL, cu privire la faptul că partidul condus de Orban nu poate să coaguleze Opoziția, liderul USR a fost marele absent de la vot.

„Dacă există o majoritate nu e niciun fel de dubiu că aceste măsuri pot fi adoptate. Dacă nu se va realiza ceea ce s-a discutat înseamnă cu nu avem majoritate și nu avem ce vota”, a spus Dan Barna, referitor la votul USR pentru învestirea Guvernului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele USR a menționat că ieșirea din criza politică nu este responsabilitatea USR ci a președintelui Klaus Iohannis și a premierului desemnat. „Oricât se încearcă construirea argumentului că învestirea guvernului stă în USR, nu este așa. Dacă nu există majoritate nu o să fie din vina USR. Dacă premierul desemnat nu poate să își constituie o majoritate (care să poată adopta și legile cerute de USR) nu poate fi învestit. Criza politică nu poate fi închisă sau deschisă de USR oricât s-ar încerca asta. Ieșirea din criză nu este mandatul USR, ieșirea din criză este asumarea de către Ludovic Orban că obiectivele noastre sunt obiectivele celui care face majoritate.”, a spus Barna.

Aceste proiecte reprezintă condiția pe care USR o pune liberalilor pentru a vota viitorul Guvern Orban.

Nu este pentru prima dată când Barna dă bir cu fugiții

Dan Barna a mai lipsit și la ședința din data de 2 octombrie, ședință unde a fost stabilit calendarul moțiunii de cenzură care a dus la dărâmarea Guvernului Dăncilă. La momentul respectiv, partidele din Opoziție au reușit reprogrameze la limită data la care urma să fie votată moțiunea de cenzură.

La momentul respectiv, Barna era plecat tot în „turneu”, în Europa, pentru a discuta cu românii din Diaspora.