Premierul israelian, cercetat penal

Premierul israelian, cercetat penal

Procurorul general al Israelului, Menahem Mazouz, a ordonat, luni, declansarea unei anchete penale impotriva premierului Ehud Olmert, intr-un dosar de coruptie in domeniul imobiliar, a anuntat Ministerul israelian al Justitiei, citat de AFP.

Mazouz, care ocupa functia de consilier juridic al guvernului, „a decis sa ordone politiei inceperea unei anchete penale in cazul cumpararii unei case la Ierusalim”, demersul avand ca scop „clarificarea banuielilor” de coruptie in acest caz, se arata intr-un comunicat al Ministerului israelian al Justitiei.

Seful guvernului israelian este suspectat ca ar fi beneficiat de „o reducere” de 300.000 de dolari la achizitionarea unui apartament in Ierusalimul de Vest. Antreprenorul care i-a facut aceasta reducere lui Olmert, fost primar al Ierusalimului, a fost ulterior ajutat sa obtina un permis de constructie pentru aceeasi cladire, considerata „sit istoric”, permis gratie caruia afaceristul a dublat suprafata apartamentelor.

Premierul israelian este implicat si in alte afaceri suspecte. Impotriva sa a fost deschisa o ancheta referitoare la rolul sau in privatizarea Bancii Leumi, afacere ce a generat un mare scandal financiar. In urma cu o luna, procurorul general a autorizat politia sa-l interogheze pe Olmert in cadrul dosarului „Leumi”. Totodata, Olmert a fost acuzat de nepotism in acordarea de subventii publice, pe vremea cand era ministru al industriei, unei firme conduse de un bun amic al sau. Nu in ultimul rand, premierul a fost acuzat de nominalizari politice abuzive.

Ne puteți urmări și pe Google News