Nicaragua, ravasita de uraganul Felix

Nicaragua, ravasita de uraganul Felix

Uraganul Felix, de categoria a 5-a pe scara Saffir-Simpson, a facut ravagii marti in Nicaragua, unde a provocat moartea a patru persoane.

Potrivit AFP, printre victime s-a numarat si un nou-nascut. In plus, rafalele de vant, cu o viteza de circa 260 de kilometri pe ora, au distrus 5.000 de case, iar 38.000 de oameni au ramas fara adapost. Cel mai afectat a fost orasul Puerto Cabezas.

„Puerto Cabezas este distrus. Peste tot sunt arbori si stalpi de electricitate la pamant, nu exista nici apa, nici curent”, a declarat guvernatorul Reinaldo Francis.

Presedintele Nicaraguei, Daniel Ortega, a decretat stare de catastrofa naturala in zona calamitata. „Situatia este grava. Slava Domnului ca numarul victimelor este departe de cel inregistrat dupa uraganul Mitch!”, a spus Ortega. In 1998, trecerea uraganului Mitch prin Nicaragua s-a soldat cu peste 3.000 de morti.

Ieri, Felix a pierdut din intensitate si a devenit o furtuna tropicala, amenintand cu ploi torentiale capitala Hondurasului, Tegucigalpa. De teama inundatiilor, guvernul a dispus evacuarea a zeci de mii de persoane.

Aproape jumatate dintre cei 800.000 de locuitori din Tegucigalpa traiesc in zone unde apele ar putea sa le puna oricand vietile in pericol.

Ne puteți urmări și pe Google News