Premierul palestinian, la un pas de moarte

Premierul palestinian, la un pas de moarte

Israelul a desfasurat vineri un raid aerian in apropiere de resedinta din Gaza a premierului palestinian Ismail Haniyeh, membru Hamas, dar a anuntat ca nu el a fost tinta, informeaza AFP.

"Locuinta lui Haniyeh nu a fost, cu siguranta, tinta", a declarat un purtator de cuvant al Tshahal (armata israeliana).

"A avut loc un raid aerian vizand o structura din tabara pentru refugiati Shati, folosita de organizatia terorista Hamas", a adaugat ea.

Locuitorii din zona au declarat ca racheta isaeliana a lovit o masina folosita de membrii Hamas care pazeau strada care ducea spre resedinta lui Haniyeh si a ranit o persoana.

Anterior, oficialii israeliani l-au avertizat pe Haniyeh ca el si alti lideri Hamas ar putea fi atacati daca vor continua tirurile de rachete vizand sudul Israelului.

Hamas a ingorat ieri  cererea presedintelui Abbas de a opri aceste tiruri.

"Rachetele vor fi lansate atata timp cat agresiunea sionista impotriva poporului nostru va continua", a declarat un responsabil Hamas, Sami Abu Zuhri.

El a adaugat ca presedintele palestinian, care a calificat atacurile drept "fara sens", nu sustine "rezistenta" si a tradat "consensul" palestinienilor.

Armata israeliana a lansat in ultimele zile o serie de raiduri aeriene in Fasia Gaza, vizand, in special, activitatile aripii militare a Hamas si a Jihadului Islamic, responsabil pentru majoritatea tirurilor de racheta.

Ne puteți urmări și pe Google News