Compartimentari neconventionale

Compartimentari neconventionale

Usi culisante, jaluzele textile, cortine de cabluri sau corpuri de biblioteca deschise sunt doar cateva variante care pot inlocui clasicii pereti despartitori.

Chiar daca traim intr-o garsoniera sau intr-o vila de lux la periferia orasului, dorim ca spatiul in care locuim sa fie cat mai aerisit, cat mai flexibil. Din acest motiv, tendinta generala este de a deschide camerele si a le contopi intr-un tot unitar. Cu toate acestea, este necesara o minima compartimentare, pentru un plus de intimitate, de care are nevoie fiecare dintre noi la un moment dat.

Iata cateva solutii care ti-ar putea fi de folos daca decizi sa renunti la clasicii pereti despartitori:

> Usile culisante sunt o metoda de compartimentare a livingului des intalnita, mai ales la casele vechi. Ce-ar fi daca le-ai inlocui cu draperii? Fie ca sunt din catifea, grele si opace, fie ca sunt din organza, transparente si vaporoase, cu siguranta sunt mult mai spectaculoase si redau un aer special, foarte intim.

> Se poarta „bucataria deschisa”. Cu toate acestea, nu cred ca-ti doresti sa „parfumezi” toata casa atunci cand gatesti si nici sa tii la vedere vasele nespalate, atunci cand ai musafiri. Prin urmare, sunt momente cand iti doresti sa poti inchide acest „laborator”. Niste panouri glisante, din PVC sau sticla colorata, sunt foarte practice si estetice, mai ales daca sunt in ton cu mobilierul din bucatarie. Sunt usoare, pot fi ascunse in perete, deci mascate total si te pot feri de priviri indiscrete atunci cand ai nevoie.

> Jaluzelele nu trebuie sa stea neaparat la geam. Ele pot fi prinse cu usurinta de tavan si lasate sa cada liber pana in pardoseala. In acest sens, jaluzelele colorate, din PVC, se potrivesc de minune unui interior minimalist, in timp ce unele din bambus pot fi perfecte pentru un interior romantic sau exotic. Nici cele verticale nu dau rau, doar ca sunt asociate cu biroul si risca sa arate prea oficial intr-o locuinta.

> Un corp de biblioteca poate separa cu succes zona de discutii de cea de lucru, dintr-un living. Poti cumpara un corp compact sau poti folosi unele modulare pe care sa le asamblezi dupa pofta inimii. In acest fel, poti discuta linistit cu prietenii, in timp ce partenerul tau lucreaza la birou.

> Un panou de sticla poate separa discret zona de luat masa de cea de living. Acesta poate fi pictat sau, de ce nu, un vitraliu. Cele prezentate sunt doar cateva repere. Cu putina rabdare si imaginatie, poti crea artificii dintre cele mai spectaculoase. Indiferent de solutia pentru care optezi, pune in valoare acest element orientand o sursa de lumina pe el.

SIMPLU SI DISCRET

Metoda simpla de separare a doua zone de discutie  1. Ai nevoie de zece carlige mici si diblurile aferente, sfoara, carlige de rufe, din lemn, si o selectie de poze.

2. Monteaza patru-cinci carlige in tavan si, simetric lor, unele in pardoseala. Prinde sfoara la unul dintre capete si trece restul prin inelele din pardoseala si tavan, alternativ. Asigura-te ca sfoara este intinsa si fa-i un nod la celalalt capat.

3. Fa o selectie printre pozele de familie, iar cele care iti plac prinde-le de sfoara folosind carlige de lemn. Intr-un spatiu hi-tech, poti folosi aceeasi metoda, dar inlocuieste sfoara cu un cablu metalic, pozele cu CD-uri, iar carligele din lemn cu clame pentru hartie.

Ne puteți urmări și pe Google News