Elena Udrea, prinsa in reteaua Securitate-Niro

Elena Udrea, prinsa in reteaua Securitate-Niro

Elena Udrea a intrat si in grupul de interese al fostilor sefi de servicii secrete din firmele Niro, al caror patron este Nicolae Dumitru, finul fratilor Camataru, potrivit Grupului de Investigatii Politice (GIP).

Aceasta noua dezvaluire completeaza o alta informatie data recent publicitatii de Mugur Ciuvica, si anume ca fosta consiliera a presedintelui Traian Basescu este asociata, de o jumatate de an, cu Nicolae Dumitru, zis Niro. Elena Udrea a afirmat, acum cateva saptamani, ca s-a retras din firma comuna cu grupul Niro, New Global Investments SRL, dupa ce au esuat in demararea unui proiect imobiliar.

Securistii vechi si noi

Mugur Ciuvica a adus, ieri, noi date despre firma cu care a fost asociata Elena Udrea. Proprietarul grupului de firme Niro este Nicolae Dumitru, un „apropiat al clanului Camatarilor”, iar firma sa are pe statul de plata mai multi fosti sefi de servicii secrete, potrivit investigatiilor facute de GIP.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primul nominalizat de GIP este Dan Gheorghe, directorul general al SC NIRO ‘95 IMPEX SA, fostul sef al serviciului secret al Ministerului de Interne (UM 0215).

Octavian Cornateanu este directorul administrativ al SC NIRO ‘95 IMPEX SA si a fost seful Sectorului Crima Organizata din serviciul secret al Ministerului de Interne (UM 0962, fosta UM 0215). GIP il nominalizeaza si pe Mugur Preda, fost sef la „Doi si’un sfert” Prahova. Ilie Suba este directorul general al SC DRAGONUL ROSU SA, firma din cadrul grupului Niro, si fost sef la UM 0156 - Directia Antiterorista din SRI.

Ion Badea este purtatorul de cuvant al grupului Niro si directorul Departamentului de imagine al SC Niro ‘95 IMPEX SA. Badea a fost purtatorul de cuvant al Parchetului National Anticoruptie (PNA).

Mihai Neacsu, director de investitii in cadrul Niro ‘95 IMPEX SA, a lucrat in Securitate timp de 24 de ani, intre 1965 si 1989, si a ramas in SRI pana in 1996.

GIP sustine ca patronul Niro „este cel caruia Corneliu Iacobov i-a vandut, contra sumei de 2,3 milioane euro, Hotelul Bulevard din Bucuresti. Afacerea a avut loc in decembrie 2004, imediat dupa ce PSD a pierdut alegerile si l-a scutit pe Iacobov de sechestrul pe care Parchetul a incercat sa-l puna pe hotel in ianuarie 2005”.

Mugur Ciuvica sustine ca „Elena Udrea reprezinta veriga de legatura intre grupul de interese al serviciilor secrete si grupul de interese de la Cotroceni”.