Oligarhii internetului, amendaţi

Oligarhii internetului, amendaţi

Microsoft, Google şi Yahoo vor plăti împreună suma de 31,5 milioane de dolari, pentru că au ajutat la promovarea de jocuri de noroc ilegale pe Internet.

Autorităţile americane au acuzat companiile că au primit bani de la operatorii de jocuri de noroc online ilegale, timp de 10 ani, înca din 1997.

Cei trei giganţi au creat secvenţe publicitare prin care au promovat activităţi ilegale, relatează presa internaţională.

Microsoft va plăti guvernului american suma de 4,5 milioane de dolari, 7,5 milioane de dolari către Centrul Internaţional pentru Copii Pierduţi şi Exploataţi, plus alte 9 milioane de dolari pentru servicii publicitare de educare a tinerilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialii Microsoft au declarat că difuzarea reclamelor a fost întreruptă în urmă cu patru ani.

Yahoo va plăti 4,5 milioane de dolari pentru promovarea de campanii publicitare, respectiv înca trei milioane de dolari autorităţilor americane.

Google a fost obligată la plata a trei milioane de dolari, iar oficialii companiei susţin că au încetat difuzarea reclamelor încă din 2004.

Guvernanţii americani au decis în urmă cu un an că plăţile acceptate de companiile de carduri de credit pentru jocuri de noroc online sunt ilegale. Astfel, piaţa jocurilor de noroc online a fost închisa operatorilor straini.

În consecinţă, marile companii de jocuri de noroc, precum 888 Holdings, PartyGaming sau Sportingbet şi-au mutat afacerile în Europa.