Unul din şapte adulţi spune că nu-şi doreşte să aibă copiii din pricina temerilor pe care i le stârnesc problemele mondiale, în special terorismul, relevă un studiu realizat de Fundaţia pentru sănătate mintală din Marea Britanie.
Potrivit unui sondaj de opinie la care au participat peste 2.000 de adulţi, bărbaţi şi femei, 70% dintre cei chestionaţi au declarat că riscurile legate de terorismul internaţional reprezintă principalul factor în decizia de a nu dori să aducă un copil pe această lume.
De asemenea, 58% s-au declarat îngrijoraţi de problema imigraţ iei, 38% au spus că se tem de problemele cauzate de încălzirea globală, iar 23% au dat vina pe teama de catastrofele naturale.
„Ca animale sociale, suntem foarte sensibili când vine vorba de pericole venite din partea altor oameni, cum ar fi terorismul“, explică psihologul Michael Reddy, citat de BBC.
„Imigraţia apare printre motivele importante de îngrijorare deoarece oamenii se identifică drept membri ai unui grup, care împărtăşeşte aceleaşi valori şi modele comportamentale“, spune expertul menţionat.
În opinia sa, „O forţă necunoscută, cum ar fi imigraţia, poate fi percepută drept o ameninţare la adresa grupului, astfel că oamenii îşi pierd sentimentul că sunt în siguranţă şi devin anxioşi“, adaugă Reddy. Rezultatele sondajului au fost date publicităţii cu ocazia Zilei sănătăţii mintale, decretată pentru data de 10 octombrie.