Prinţul Charles, mai popular ca niciodată

Prinţul Charles, mai popular ca niciodată

Prinţul Charles al Marii Britanii, care a împlinit ieri vârsta de 60 de ani, nu a fost niciodată atât de popular ca acum, publicul iertându-i episodul dureros al divorţului de Prinţesa Diana, a declarat pentru AFP unul dintre biografii săi, Penny Junor.

Declaraţia sa este susţinută şi de un sondaj recent realizat de institutul britanic YouGov, care arată că 42% dintre britanici susţin succesiunea prinţului de Walles la tronul Marii Britanii, comparativ cu 35% care ar prefera ca viitorul rege să fie fiul său cel mare, Prinţul William.

„Şi-a refăcut imaginea într-o manieră remarcabilă. Este mai popular ca niciodată“, asigură Junor. Prinţul de Walles a fost criticat în special pentru anii care au precedat divorţul de Prinţesa Diana, în 1996 publicul considerând că şi-a neglijat soţia depresivă în favoarea Camillei Parker Bowles, cu care s-a şi căsătorit acum trei ani.

Aniversarea prinţului a fost marcată, săptămâna aceasta, prin numeroase manifestări, care vor culmina diseară cu o petrecere grandioasă şi un concert privat susţinut de Rod Stewart, la reşedinţa lui Charles din Gloucestershire.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe numele său complet Charles Philip Arthur George Windsor, Prinţul Charles este fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a şi următorul în linie dinastică la tronul Marii Britanii. Aşteptarea sa durează însă de 40 de ani, iar presa din Regat estimează că prinţul de Walles ar putea deveni cel mai bătrân succesor la tron din istoria Marii Britanii.   Recordul este deţinut de Guillaume al IV-lea, încoronat în 1830, la vârsta de 64 de ani. „Slujba sa zilnică este aceeaşi: să aştepte moartea mamei sale“, a scris în „The Telegraph Magazine“ jurnalista Emma Soames, o veche prietenă a Prinţului Charles. Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 82 de ani, nu are probleme de sănătate, iar mama ei a trăit până la vârsta de 101 ani.