Turcescu, cu toate bagajele la Vîntu

Turcescu, cu toate bagajele la Vîntu

După opt ani petrecuţi la Europa FM, realizatorul se va alătura echipei de la radioul lui Sorin Ovidiu Vîntu, post a cărui relansare întâmpină dificultăţi.

Robert Turcescu va părăsi Europa FM, unde realiza, de opt ani, emisiunea „România în direct“, pentru a prelua „frâiele“ postului Realitatea FM, începând cu data de 1 noiembrie, unde va ocupa „o poziţie mai mare decât cea de redactor-şef“, după cum a declarat pentru EVZ.

Potrivit unor surse din cadrul grupului Realitatea-Caţavencu, Turcescu are misiunea de a „resuscita“ postul Realitatea FM, care, deşi proaspăt relansat luni, pe 20 octombrie, ar fi dezamăgit la „nivel înalt“ încă din prima zi.

Probleme la start

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit grilei anunţate, Realitatea FM (promovat ca primul post de news & talk din România) ar fi trebuit să ofere ascultătorilor buletine de ştiri, analize ale realizatorilor de programe completate cu puncte de vedere ale formatorilor de opinie, talk-show-uri, emisiuni interactive şi un matinal, „Ore de vârf“, realizat de Cătălin Striblea şi Filip Standavid.

Această grilă a fost însă respectată doar luni, în ziua lansării, iar de marţi a fost difuzat pe post doar matinalul, programul fiind completat cu ştiri de pe Realitatea TV şi comentarii din studio. Potrivit lui Teodor Tiţă, redactor-şef al postului, modificarea grilei a fost cauzată de probleme tehnice, însă surse din grupul Realitatea-Caţavencu susţin că programele din prima zi de emisie (inclusiv o emisiune care l-a avut ca invitat pe Emil Boc, preşedintele PDL) nu ar fi fost deloc pe gustul lui Sorin Ovidiu Vîntu, patronul trustului.

„Nu mi-a spus nimeni că ar fi fost vreo problemă legată de acea emisiune cu Emil Boc. În aceeaşi zi am lansat şi o invitaţie domnului Sorin Oprescu, iar pe viitor vom lansa astfel de invitaţii“, a declarat pentru EVZ Teodor Tiţă. Acesta a precizat, ieri, că nu ştie să se fi luat vreo decizie în ceea ce priveşte demiterea sa din postul de redactor-şef. Cât despre o demisie, Tiţă a spus că „nu a luat încă nicio decizie în sensul acesta“.

Postul Europa FM a anunţat ieri încheierea colaborării cu Turcescu. „După o activitate de opt ani la Europa FM, unde a realizat emisiunea «România în direct», de luni până vineri, Robert Turcescu şi-a prezentat astăzi (ieri - n.r.) demisia“, se arată într-un comunicat al postului.

Despărţire după opt ani

„Confirm încheierea colaboră rii profesionale dintre Europa FM şi Robert Turcescu. Demisia este un act unilateral, astfel că decizia i-a aparţinut în întregime. El va continua să realizeze emisiunea până la terminarea preavizului“, a declarat, ieri, Cristina Zegheru Richard, director general adjunct al postului Europa FM.

Aceasta a precizat că nu a fost luată încă o hotărâre în ceea ce priveşte un înlocuitor al lui Turcescu. „Am aflat abia de câteva ore despre hotărârea luată de Robert Turcescu, vă vom comunica în cel mai scurt timp numele persoanei care-i va lua locul în grila de programe Europa FM“, a adăugat Cristina Zegheru. ŞTIRI ÎN FM

Un proiect cu jurnalişti de la BBC

Realitatea FM, post care, alături de Radio Guerrilla, face parte din Divizia Radio a grupului Realitatea-Caţavencu, a fost relansat luni, 20 octombrie, sub sloganul „Ştie ce spune“. Înainte de această relansare, postul transmitea live sunetul Realitatea TV. Cea mai mare parte a echipei cooptate pentru acest proiect este formată din jurnalişti de radio experimentaţi, care au lucrat până de curând la postul BBC România. Printre aceştia se numără redactorul-ş ef, Teodor Tiţă, şi realizatorii matinalului, Filip Standavid şi Cătălin Striblea. Postul de radio emite în Bucureşti, pe frecvenţa 90.2 FM, în Cluj (92.8 FM), Sibiu (90.4 FM) şi în Sulina (107 FM).