Tăriceanu, la deschiderea fabricii Nokia

Tăriceanu, la deschiderea fabricii Nokia

Prezent la inaugurarea fabricii Nokia de la Jucu, premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat astăzi că această întreprindere contribuie la o nouă dimensiune a viitorului României, la modernizarea şi intrarea românilor în rând cu celelalte ţări dezvoltate ale Europei, informează Agerpres.

"Prezenţa Nokia în regiunea Clujului şi a Transilvaniei nu asigură numai locuri de muncă, ci şi ceva în plus, o activitate economică cu valoare adăugată bazată pe tehnologie de vârf şi care ajută ţara să intre în avanposturile dezvoltării economice", a precizat premierul.

De asemenea, Tăriceanu a afirmat că autorităţile centrale vor face tot posibilul pentru a sprijini astfel de investiţii importante, plecând de la premisa că o bază industrială modernă asigură şi o platformă pentru dezvoltarea cercetării şi inovării.

În cadrul evenimentului de astăzi, au fost prezentate cele mai importante momente ale procesului de construcţie a fabricii şi începerea procesului industrial.

Proiectul a început în luna iulie a anului trecut.

Acordul cu Nokia are o valabilitate de 30 de ani, perioadă în care investitorul va fi scutit de impozitul pe imobile.

Prima linie tehnologică pentru asamblarea telefoanelor mobile a fost inaugurată pe 10 februarie 2008.

Compania finlandeză Nokia a fabricat la Jucu, în primele trei luni de la începerea producţiei, un milion de telefoane mobile Nokia 1200. Modelele de telefoane produse la Jucu vor avea ca destinaţie pieţele din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, inclusiv România.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 14:00

Ne puteți urmări și pe Google News