Tăriceanu, Ţiriac, Năstase - taţi simbolici pentru copii cu probleme

Tăriceanu, Ţiriac, Năstase - taţi simbolici pentru copii cu probleme

Evenimentul a fost organizat de Fundaţia "Copii în Dificultate", al cărei ambasador este Amalia Năstase.

Printre invitaţi s-au numă rat Ioana şi Călin Popescu-Tăriceanu, Ion Ţiriac, Nadia Comă neci, Ilie Năstase, Mihaela Ră- dulescu, Mihaela Geoană, Cristiana Copos, Daciana Sârbu şi Florin Chilian, care au devenit pă- rinţi adoptivi. Ei au înfiat spiritual copii ai Fundaţiei CiD pentru care viaţa nu a fost prea darnică.

„Nu este vorba de copii care sunt în dificultate doar din cauza sărăciei. Vorbim aici despre copii cu probleme reale, pe care ne-am obişnuit să ne facem că nu îi vedem. Copii cu paralizii cerebrale, boli terminale, degenerative sau seropozitivi. Deşi unora dintre ei, la intrarea în program, li se mai dădeau doar câteva luni de trăit, au fost îngrijiţi exemplar şi acum sunt adolescenţi. Dar au fost îngrijiţi de profesionişti şi oameni cu dăruire“, a explicat Otilia Mihailov-Dumitrescu, din partea organizatorilor.

 După modelul statelor din lumea a treia

Potrivit Amaliei Năstase, la originea iniţiativei de a deveni pă- rinte simbolic au stat programe similare concepute ca adopţii la distanţă a copiilor din lumea a treia.

„Pe ai noştri ne-am obişnuit să-i lăsăm în grija străinilor care să ni-i îngrijească şi să-i finanţeze. Dar ceea ce noi trebuie să înţelegem este că sunt responsabilitatea noastră. Părinte fiind, îi mulţumeş ti în fiecare clipă lui Dumnezeu că ţi-a dat un copil sănătos, dar, la fel de bine, pruncul tău ar fi putut avea Spina bifida, paralizie cerebrală sau o boală rară degenerativă. O astfel de situaţie te face să vezi altfel lucrurile“, a declarat Amalia Năstase. În cadrul reuniunii de joi seară, invitaţii au dat startul unui program de adopţii spirituale în cadrul căruia oricine poate ajuta un copil, devenind membru al familiei CiD. Mai multe informaţii pe internet, la adresa www.cid.org.ro sau pot face o donaţie în contul RO BRDE441SV20937824410, deschis la BRD, sucursala Decebal.