Legumele "tratate" sunt mai bune decât fast-foodul?
- Adam Popescu
- 2 septembrie 2008, 03:00
Vegetalele crescute în aer liber conţin antioxidanţi pe care cele tratate îi pierd.
„Orice modificare adusă vegetalelor duce la scăderea lor nutritivă. Chiar şi curăţarea de coajă a morcovilor şi a merelor scade din valoarea acestora“, exemplifică Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Chiar şi aşa, specialistul susţine că este mai bine să consumaţi fructe şi legume tratate decât alimente procesate, precum hamburgerii şi chipsurile.
„Vegetalele tratate sunt foarte sărace în vitamine, antioxidanţi, dar tot sunt mai benefice pentru sănătate decât hrana de la fast-food, alimentele pe bază de conservanţi şi sucurile îndulcite artificial“, a mai spus specialistul. El susţine că e mai bine să consumaţi fructe luate de la ţărani, decât din supermarket, unde se găsesc legume coapte forţat cu hormoni şi fructe cu aditivi.