Măsuri anticaniculă la bacalaureat

Măsuri anticaniculă la bacalaureat

Din cauza temperaturilor excesive care se preconizează pentru următoarele zile, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a dispus măsuri speciale în timpul desfăşurării examenului de bacalaureat, informează Mediafax.

Printre măsurile impuse de caniculă se numără asigurarea ventilaţiei corespunzătoare în sălile de examen, asigurarea de apă potabilă atât pentru profesorii din comisiile de examen cât şi pentru elevi, dar şi asigurarea de asistenţă medicală permanentă în toate centrele de examen.

Totodată, MECT recomandă ca proba practică la Educaţie fizică, precum şi proba la Măiestrie sportivă să înceapă de la ora 7.00 a zilei de examen.

"De asemenea, se recomandă ca, acolo unde acest lucru este posibil, probele sportive să fie susţinute de candidaţi în săli de sport. În situaţia în care unele dintre probelele sportive nu pot fi susţinute în săli de sport, susţinerea acestora trebuie programată în intervalele orare în care temperatura aerului permite desfăşurarea lor în condiţii optime. Comisia Judeţeană de Bacalaureat sau cea a municipiului Bucureşti răspund de asigurarea asistenţei autorizate pe tot parcursul desfăşurării probelor sportive", se arată în comunicat al Ministerului.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acelaşi timp, toate Comisiile de Bacalaureat Judeţene şi cea a municipiului Bucureşti vor monitoriza modul de desfăşurare a probelor de examen în cazul candidaţilor aflaţi în situaţii speciale şi care susţin aceste probe la domiciliu sau în spital.

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului a început azi, 18 august, cu proba orală la Limba şi literatura română şi va continua mâine, 19 august, cu proba la Limba şi literatura maternă (proba C - oral), iar în 20 august - Limba şi literatura modernă (proba B - oral).  

Probele scrise vor avea loc după cum urmează:

21 august-proba scrisă la Limba şi literatura română, 22 august-proba scrisă la Limba şi literatura maternă, 25 august-proba obligatorie a profilului, 26 august-proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (probă scrisă sau practică) şi 27 august-proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării (probă scrisă sau practică).

Rezultatele vor fi afişate într-o primă fază pe 29 august, până la ora 16:00, iar rezultatele finale, în urma soluţionării contestaţiilor, vor fi afişate pe data de 1 septembrie.