Polonia, o ţintă prioritară pentru Rusia

Polonia, o ţintă prioritară pentru Rusia

După ce a acceptat desfăşurarea elementelor sistemului american antirachetă, Polonia a devenit o ţintă prioritară pentru eventuale atacuri ruse, a declarat adjunctul şefului statului major rus, Anatoli Nogoviţân, preluat de AFP.

"SUA se ocupă de apărarea antirachetă a propriului stat, şi a Poloniei. Iar Polonia, desfăşurând aceste elemente, se expune la atacuri. Este 100% adevărat. Devine ţinta contramăsurilor. Astfel de obiective sunt distruse cu prioritate", a declarat Nogoviţân, citat de Interfax-AVN, preluat de AFP. Militarul rus a precizat că într-un astfel de context, doctrina militară rusă permite chiar recurgerea la arma nucleară, în anumite cazuri concrete.

"Este spus clar: recurgem la arma nucleară împotriva statelor care dispun de armament nuclear, împotriva aliaţilor statelor care dispun de armament nuclear, dacă îi ajută pe aceştia din urmă, şi de asemenea împotriva celor care primesc pe teritoriul lor armele nucleare ale altora", a apreciat acesta.

Medvedev: Sistemul antirachetă are ca ţintă Rusia

Ne puteți urmări și pe Google News

Sistemul american antirachetă în Europa de Est are drept ţintă Federaţia Rusă, a declarat, citat de AFP, preşedintele rus Dmitri Medvedev, la finalul discuţiilor avute astăzi, la Soci, cu cancelarul german Angela Merkel.

Decizia anunţată aseara de Varşovia şi de Washington "demonstrează în mod absolut ceea ce noi am spus în ultimul timp (...), şi anume faptul că instalarea de noi forţe antirachetă în Europa are drept ţintă Federaţia Rusă!", a apreciat preşedintele rus.

CITIŢI ŞI:

Polonia face scut cu SUA