Energie Massive Attac, la Bucureşti

Energie Massive Attac, la Bucureşti

Robert Del Naja şi Grantley Marshall, cei doi membri ai trupei Massive Attac, au fost aplaudaţi de mai mult de zece mii de oameni la primul lor concert din România, susţinut, sâmbătă seara, pe Stadionul "Iolanda Balaş Söter" din Bucureşti.

După o serie de show-uri în mai multe ţări europene, cu un punct culminant la celebrul Festival Glastonbury din Anglia, unde au fost cap de afiş, trip-hoperii din Bristol au urcat pe scena de la Bucureşti în jurul orei 21.30, fiind acompaniaţi de o trupă de nouă muzicieni, percuţionişti, un basist, doi chitarişti şi backing vocals. În cadrul acestui turneu, trupa îşi promovează următorul album, programat să apară la începutul lui 2009, iar fanii din România au avut ocazia să asculte o parte dintre piesele de pe acest disc.

Instalaţia de lumini folosită a dat show-ului o şi mai mare consistenţă (de efectele vizuale s-a ocupat United Visual Artists, iar întreaga producţie din acest turneu european a costat 1,5 milioane de lire sterline), iar peretele video amplasat în spatele scenei a întregit mesajul cu îndemnuri pro-democratice şi de conştientizare socială, apreciate mai ales de cei familiarizaţ i cu „predicile“ celor de la Massive Attack. „Inertia Creeps“, „Mezzanine“, „Teardrop“, „Unfinished sympathy“, „Karmacoma“ sau „Safe from Harm“ au fost doar câteva dintre piesele care au stârnit rafale de aplauze în rândul spectatorilor. „Mulţumim că ne-aţi invitat în ţara voastră“, au spus, pe final de show, membrii trupei.

Ne puteți urmări și pe Google News