Carreras a lăsat cu buza umflată VIP-urile de pe Bega

Carreras a lăsat cu buza umflată VIP-urile de pe Bega

Peste 150 de personalităţi din Timişoara, care au sperat să ia cina cu tenorul după concert, au plătit în zadar 800 de lei biletul.

Concertul tenorului José Carreras de duminică seara de la Timişoara a încântat peste 6.000 de melomani români, dar şi pe unii veniţi din Serbia sau Ungaria, dar le-a lăsat cu buzele umflate pe cele 150 de VIP-uri locale care au sperat să ia cina cu tenorul, drept pentru care au plătit câte 800 de lei biletul.

Motivând că este obosit după concert, Carreras a sărit peste cina de la Yacht Club, ce avea în meniu foie gras, ceapă caramelizată, ruladă de piept de curcan cu şuncă de Parma, sos de brânză cu garnitură de lasagna cu legume şi „bulgări de zăpadă“ garnisiţi cu sos de fructe de pădure. Din fericire, nicio persoană dintre cele care au trecut covorul roşu nu a cerut banii înapoi. Inconveniente organizatorice

Cu cel mai bun sound auzit vreodată în oraş, concertul lui Carreras, programat duminică seara pe Ştrandul Tineretului, a avut parte de o serie lungă de inconveniente. Mai întâi, cei peste 6.000 de spectatori nu au fost lăsaţi să intre cu doar o oră înaintea momentului la care trebuia să înceapă concertul, şi asta a creat cozi lungi de sute de metri, la care oamenii au stat zeci de minute. În acest timp, a doua intrare era liberă. Cum era de aşteptat, acest lucru a amânat cu o oră debutul concertului. „A fost showul anului, de la Timişoara“, a spus, extaziat, un fan al tenorului. Lăcusta şi fluturele de pe fruntea maestrului

Show-ul a fost deschis de Orchestra Filarmonicii Banatul condusă chiar de nepotul vedetei, dirijorul David Gimenez Carreras. Tenorul a dat startul show-ului cu „Marechiare“, de Franceso Paolo Tosti. Între piese, cele două soprane, Sabina Puertolas (Spania) şi Alexandra Coman (logodnica fostului ministru de externe Adrian Cioroianu), au urcat pe scenă, fiecare dintre ele interpretând câte un duet cu José Carreras.

Tulburat la început de câţiva ţânţari, de care s-a ferit fluturând mâna, Carreras a avut de înfruntat şi o lăcustă ce i-a sărit la un moment dat pe frunte, dar şi un fluture care, meloman, i s-a aşezat pe creştet şi a rămas acolo preţ de câteva arii. Cioroianu şi-a aplaudat iubita

Concertul a avut două părţi, iar în debutul celei de-a doua, Carreras a primit din partea primarului Gheorghe Ciuhandu o plachetă de argint a oraşului. Cavalerii Ordinului de Malta, contele George Popper şi lady Anna Popper, i-au înmânat Medalia pentru Glorie şi o diplomă, în semn de omagiu adus carierei sale.

Mai multe oficialităţi şi personalităţi au participat la concert, printre acestea aflându-se Mitropolitul Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu, care a sosit în compania Principelui Duda. Evident, din public nu a lipsit nici liberalul Adrian Cioroianu, care şi-a aplaudat îndelung iubita. Bugetul concertului a trecut de 500.000 de euro. La final, bisurile s-au prelungit până aproape de miezul nopţii în aplauzele publicului.

EXAGERĂRI Păzit de poliţia comunitară

José Carreras a ajuns la Timişoara sâmbătă, cu avionul personal, mai repede decât era aşteptat, astfel că nu a dat ochii cu mare parte a presei. Primul contact cu oraşul a fost şocant şi s-a întâmplat imediat ce a urcat în maşina ce l-a dus spre hotelul de patru stele, Tresor, unde i se rezervase apartamentul prezidenţial.

Văzând însoţitorii de la poliţia comunitară, Carreras i-a întrebat pe români ce este aşa de periculos în oraşul de pe Bega. Antemergă torii pe scutere înarmaţi cu tomfe şi spray-uri lacrimogene şi maşina cu girofar au fost trimise de municipalitate, în ideea de a crea imaginea unei coloane oficiale, pentru a da „bine“ în faţa vedetei. Pe durata sejurului care s-a încheiat luni la prânz, tenorul nu a avut pretenţii deosebite.

A cerut în mod expres să nu găsească flori cu polen, iar în timpul concertului oamenii lui de ordine au avut grijă ca nimeni din public să nu fumeze, pentru că nu suportă fumul. Tenorul a pretins să-i fie asigurată cafea proaspătă decofeinizată, lapte, dar şi patru tipuri de ceai - negru, verde, de mentă şi de muşeţel. A cerut, deopotrivă, zahăr şi îndulcitor, dar şi un pahar cu miere. Lista a continuat cu şase sticle cu apă minerală plată Evian sau Vittel, tot atâtea de sucuri, între care neapărat Coca-Cola Zero, şi o sticlă cu suc natural de portocale.

Ne puteți urmări și pe Google News