Ospăţ românesc la dechiderea unei noi librării Cărtureşti
- Adam Popescu
- 17 iulie 2008, 22:48
Acorduri de muzică populară, arome de ceai şi vin amestecate cu miros de mâncăruri tradiţionale româneşi au făcut deliciul celor prezenţi la evenimentul prilejuit de lansarea unei noi librării Cărtureşti în incinta Muzeului Ţăranului Român.
Vizitatorii au fost întâmpinaţi cu o masă încărcată cu specialităţi tradiţionale româneşti, de la şorici la caş, brânză în coajă de copac, plăcinte cu mere sau cu brânză. De asemenea, din spatele unui bar, doritorii erau serviţi cu ceai sau vin de către gazdele evenimentului.
Publicul prezent la deschiderea librăriei a avut, însă, la dispoziţie, nu doar mâncare şi băutură, ci şi o arie vastă de cărţi, CD-uri sau DVD-uri, oricine putând găsi ceva interesant de achiziţionat. Librăria are 7.000 de titluri, iar accentul este pus pe cărţi din domeniul antropologiei şi sociologiei, pe albumele care evidenţiază cultura românească, arhitectura tradiţională, arhitectura ecologică, albumele de pictură, fotografie şi pe muzica tradiţională. Meşterii populari, colaboratori ai muzeului, îşi vor putea expune lucrările în cadrul librăriei.
În programul petrecerii a fost inclus şi un concert al Fanfarei de la Cugir.
Librăria, care s-a deschis oficial sâmbătă, are o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, incluzând spaţiul ceainăriei şi al zonei de evenimente. Proiectarea a fost realizată de arhitectul Toni Baghiu, de la atelierul lui Şerban Sturdza, combinând arhitectura modernă cu elementele rustice.
Dezvoltarea librăriilor Cărtureşti va continua în Bucureşti, cu extinderea Cărtureşti-Verona în spaţiul clădirii învecinate, a librăriei din Iaşi şi cu lansarea altor trei librării în Constanţa, Sibiu şi Suceava.
În afară de librăria de la Muzeul Ţăranului Român, lanţul Cărtureşti mai are două librării în Bucureşti, una pe Strada Edgar Quinet şi una pe Strada Arthur Verona, două librării în Timişoara şi câte o librărie în Iaşi şi Cluj.
Citiţi şi Cărtureşti, la Muzeul Ţăranului Român
(19:50)