Tăriceanu, preşedintele interimar al PNL Bucureşti

Tăriceanu, preşedintele interimar al PNL Bucureşti

Echipa de coordonare a filialei PNL Bucureşti va fi condusă de Călin Popescu Tăriceanu, alături de care vor fi vicepreşedinţii Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache, precum şi preşedinţii sectoarelor 1 şi 6, Vlad Moisescu şi Rareş Mănescu, au declarat surse din PNL, citate de Mediafax. Conform surselor citate, decizia a fost luată de liderii PNL în şedinţa BPC de pregătire a Delegaţiei Permanente de astăzi, în care liberalii analizează rezultatele obţinute de organizaţii la alegerile locale.

Sursele citate au afirmat că decizia ca Tăriceanu să fie "preşedintele interimar al PNL Bucureşti" a fost luată cu unanimitate de voturi.

În plus, sursele citate au susţinut că din această echipă de coordonare nu face parte Ludovic Orban, deşi liderul PNL a declarat la finalul şedinţei că el, împreună cu Tăriceanu şi alţi colegi se vor ocupa de reorganizarea PNL Bucureşti.

Aceleaşi surse au precizat că, în şedinţa BPC, Orban s-a autopropus să facă parte din comitetul de reorganizare, şi odată cu el l-a propus şi pe Crin Antonescu, dar că BPC nu a agreat, deocamdată, această propunere.

Echipa de coordonare a PNL Bucureşti se va ocupa, potrivit surselor citate, de reorganizarea conducerilor filialelor sectoarelor 2, 3, 4 şi 5, dar şi a componenţei Consiliului de coordonare al PNL Bucureşti.

Conducerea PNL Bucureşti a fost dizolvată

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, astăzi, la finalul şedinţei BPC, că toate funcţiile de conducere de la nivelul PNL Bucureşti se vacantează, urmând să se decidă o formulă de coordonare a organizaţiei, în care se va implica liderul liberal Călin Popescu Tăriceanu. Orban a precizat că Biroul Politic Central (BPC) a decis să propună Delegaţiei Permanente, care se va reuni în scurt timp, dizolvarea conducerilor filialelor din sectoarele 2, 3, 4 şi 5.

El a explicat că, prin dizolvarea acestora, practic se dizolvă şi Consiliul de coordonare al PNL Bucureşti, astfel că toate funcţiile de conducere de la nivelul organizaţiei se vacantează.

Ludovic Orban a mai spus că, dacă Delegaţia Permanentă aprobă această propunere a BPC, urmează să se stabilească o conducere interimară la nivelul PNL Bucureşti, care va fi asigurată de Călin Popescu-Tăriceanu. Implicit, fostul candidat la Primăria Capitalei nu va mai fi preşedintele organizaţiei PNL Bucureşti.

Propunerea a venit din partea lui Mircea Ionescu-Quintus, preşedintele de onoare al PNL, după ce încă de marţi au apărut în presă informaţii conform cărora Ludovic Orban ar putea fi înlocuit de la şefia PNL Bucureşti de o conducere colegială, în fruntea căreia să fie însuşi Tăriceanu.

Premierul Călin Popescu- Tăriceanu a cerut demisia preşedintelui PNL Bucureşti, Ludovic Orban, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute de această filială în alegerile din Capitală. Orban, însă, a refuzat să plece, iar bătălia se decide în această după-amiază la Delegaţia Permanentă.

Din conducerea colegială ar urma să facă parte şi oamenii de încredere ai premierului: Bogdan Olteanu, Dan Motreanu, Eugen Nicolăescu sau Vlad Moisescu.

Orban: "Nu-mi dau demisia, am dreptul la opinie şi la apărare"

"Nu-mi dau demisia pentru că nu consider rezultatul PNL la Primăria Capitalei un eşec. Am dreptul la opinie şi la apărare". Acestea sunt gândurile cu care Ludovic Orban a intrat la şedinţa Biroului Permanent Central al PNL.

"Este dreptul partidului să aibă un punct de vedere, să aibă păreri despre soluţiile de îmbunătăţire a scorului partidului, dar în acelaşi timp este şi dreptul meu la opinie şi la apărare. Nu-mi dau demisia pentru că nu consider rezultatul PNL la Primăria Capitalei un eşec. Dimpotrivă cred că PNL, pentru prima oară, a aruncat o sămânţă care va rodi la alegerile parlamentare şi la viitoarele alegeri locale", a declarat astăzi Ludovic Orban.

El a mai declarat că mai are o speranţă în interiorul său că în Delegaţia Permanentă nu se va ajunge la demiterea sa de la şefia PNL Bucureşti, menţionând că dacă se va ajunge acolo o să accepte judecata colegilor săi de partid.

"Mai am aşa o speranţă, în interiorul meu, că nu se va ajunge la acest punct (demiterea sa - n.r.), dar, dacă se va ajunge la acest punct, este dreptul fiecăruia dintre colegii mei să aibă un punct de vedere", speră Ludovic Orban.

Antonescu: Voi vota împotriva demiterii

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a declarat înaintea şedinţei BPC că, dacă se va supune la vot în Delegaţia Permanentă demiterea lui Ludovic Orban, va vota categoric împotrivă.

"Dacă se va supune la vot demiterea lui Ludovic Orban, voi vota categoric împotrivă, cum am mai şi spus. Am spus de foarte multe ori: dacă nu şi-a dat demisia (Orban - n.r.) imediat după alegeri, înseamnă că a socotit că nu trebuie să şi-o dea şi e normal să rămână consecvent", a susţinut Crin Antonescu.

Liderul liberal a spus că, în şedinţa Delegaţiei Permanente, nu se poate supune la vot demisia lui Orban pentru că demisia "şi-o dă omul sau nu şi-o dă", menţionând că ar fi caraghios să se supună la vot acest lucru.

Vom reveni cu amănunte.

CITIŢI ŞI:

Tăriceanu i-a cerut demisia lui Orban Tăriceanu vrea şi funcţia lui Orban

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 18:00

Ne puteți urmări și pe Google News