Primul congres internaţional de autism din România

Primul congres internaţional de autism din România

Bistriţa va găzdui, începând de mâine până pe 14 iunie, Congresul internaţional de autism, la care participă aproape 250 de referenţi din Canada, Germania, Olanda, Suedia, Marea Britanie, Franţa şi din ţara noastră.

Miercuri, în cea de-a doua zi de dezbateri, va ajunge la Bistriţa şi vicepreşedintele Parlamentului german, Susanne Kastner, care s-a implicat în mai multe proiecte umanitare privind persoanele diagnosticate cu autism.

Congresul este organizat de Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, organizaţia neguvernamentală Internationales Bildungs und Sozialwerk e.V. din Germania, condusă de Heinrich Schnatmann, Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca, împreună cu alte asociaţii specializate în sănătatea mintală, dar şi părinţi ai unor copii autişti.

Participanţii la congres vor vorbi despre noile metode terapeutice de ameliorare sau vindecare a autismului, precum şi despre cele mai recente descoperiri în privinţa tratamentului medicamentos. Un accent deosebit va cădea asupra rolului jucat de părinţi în tratarea acestei boli şi diagnosticarea corectă a acesteia. Consfătuirile vor avea loc în sala mare a Centrului municipal de cultură Bistriţa.

Potrivit unor estimări la nivel mondial, unul din zece mii de copii este diagnosticat cu autism infantil, dar numărul celor care prezintă un comportament similar este de patru ori mai mare, anunţă Rompres.

(14:00)

Ne puteți urmări și pe Google News