Urnele de lux amenajate la Liceul „Jean Monnet“, din Bucureşti, au avut de aşteptat după celebrităţile politice care locuiesc în Primăverii.
Toţi liderii PSD au venit cu întârziere şi au făcut tot ce le-a stat în putinţă să nu se intersecteze la secţia de votare. De la Iliescu, care a fost anunţat la ora 9.00, dar a ajuns după 11. 30, până la Adrian Năstase şi Mircea Geoană. Primul a ajuns Adrian Năstase. Ţinând-o afectuos de mână pe soţia sa, Dana, Năstase a păşit decis spre cabina de vot. „Am votat pentru bucureşteni şi împotriva bordurilor“, a explicat el tâlcul alegerii sale. Întrebat pentru cine, el şi-a exprimat speranţa că bucureştenii vor prefera „un bucureştean get-beget“. Apoi şi-au făcut apariţia şi soţii Geoană.
„Bate un vânt de schimbare la nivelul populaţiei. Va fi un vot care va reconfirma faptul că PSD este principalul partid politic din România“, a declarat Geoană. Întrebat cu cine a votat, preşedintele PSD a răspuns tranşant: „Cu cei mai buni. Cu stânga!“. Ion Iliescu s-a lăsat aşteptat cel mai mult. Aproape trei ore peste programul anunţat. A venit împreună cu soţia sa Nina şi un alai de bodyguarzi de la SPP. Întrebat cu care dintre cei doi candidaţi PSD a votat la primărie, Iliescu a replicat râzând: „E secret“. După vot, Iliescu şi Năstase au mers spre case. Geoană în schimb s-a dus direct la sediul de campanie pentru a afla de la Miron Mitrea cum merge cu mobilizarea şi care sunt tendinţele de vot. FĂRĂ SPRIJIN Cristian Diaconescu, singur la urne Cristian Diaconescu a fost cel mai matinal dintre liderii PSD. A votat la 7.45 împreună cu fiica sa, la o secţie din sectorul 3. Nu i s-a alăturat niciunul dintre liderii PSD, doar câţiva reprezentanţi ai organizaţiei de Bucureşti.
„Am votat pentru schimbare, pentru lege şi ordine“, a comentat candidatul PSD. După vot, s-a dus la stafful de campanie pentru a se informa asupra evoluţiei tendinţelor de vot. După-amiază, a ajuns la sediul central al partidului, unde şi-au făcut apariţia şi preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi secretarul general Titus Corlăţean. Împreună, într-un birou, au urmărit şi comentat evoluţia procesului electoral. Datele neoficiale din sondajele efectuate la urne nu-l făceau prea optimist. Se clasa abia pe locul 3.