KPMG a ieşit la vânătoare de talente

KPMG a ieşit la vânătoare de talente

Firma situată pe primul loc în Top Capital 100 cele mai bune companii pentru care să lucrezi face anul acesta 150 de angajări.

Cel mai apreciat angajator din România caută persoane entuziaste, creative, dornice de afirmare şi care sunt capabile, în orice moment, să găsească soluţii chiar şi unor probleme cu care nu s-au mai confruntat.

Pentru 2008, datorită extinderii reţelei de birouri KPMG din România, numărul tinerilor recrutaţi va fi de 150. Pe lângă proaspăt absolvenţi, multinaţionala continuă să atragă talente şi din rândul profesioniştilor. „Numărul specialiştilor angajaţi anual urmă reşte trendul ascendent al activităţii desfăşurate de KPMG“, spune Daniela Briceag, HR manager al companiei de consultanţă şi audit KPMG.

Tinerii absolvenţi sunt angajaţi pe nivel de „assistant“ în departamentele de „audit“, „tax“ (fiscalitate) şi „advisory“ (consultanţă), iar pentru specialişti poziţiile obţinute depind de experienţa lor profesională şi de ce sunt în stare să facă, putând începe de la nivel de senior sau chiar de manager.

„Se remarcă tendinţa de creştere a interesului candidaţilor pentru posturile din departamentul de «advisory». Este o consecinţă firească a dezvoltării mediului de afaceri din România şi a complexităţii tranzacţiilor“, explică Daniela Briceag. Centre de evaluare

Procedura de selecţie pentru tinerii absolvenţi se bazează pe centre de evaluare, care reunesc grupe de candidaţi, pentru o întreagă zi, la sediul KPMG din Bucureşti. Într-o astfel de zi, programul candidatului este foarte intens. Practic, se încearcă acoperirea unei game variate de metode de testare: de la verificarea cunoştinţelor de limbi străine până la exerciţii complexe de grup, unde aplicanţii sunt puşi să simuleze o întâlnire frecventă din mediul de afaceri. Evident, se trece şi printr- un interviu, însă unul derulat în cadrul grupului, nu individual.

Dacă eşti o persoană riguroasă, corectă, cu simţul responsabilităţii ridicat, ai şanse mari să treci cu brio de discuţia cu angajatorul. „Clienţii ne privesc tot timpul ca fiind cei care avem oricând răspunsul corect la orice întrebare, ceea ce face ca responsabilităţile oricărui angajat KPMG să fie extrem de mari, iar abilităţile de a face faţă unor astfel de situaţii să fie foarte bine dezvoltate“, mai spune Daniela Briceag.

Salarii consistente, muncă pe măsură

Sunt mai multe motive care ar putea să te determine să lucrezi la la KMPG. Gândeşte-te că este vorba despre firma care a ocupat primul loc în Top 100 al celor mai bune companii pentru care să lucrezi, ediţia 2007, realizat de săptămânalul „Capital“. Aşadar, vei face parte dintr-o echipă puternică, în care vei avea de la cine să „furi“ meserie. Desigur, vei fi şi instruit, printr-o serie de programe specifice.

Pachetul de beneficii cuprinde salarii competitive, bonusuri corelate cu performanţa profesională, bonuri de masă, asigurări medicale şi de viaţă, facilităţi de transport, participări la diverse evenimente (concerte, manifestări sportive, expoziţii).

Surse din piaţă spun că, în audit, un începător câştigă 4-500 de euro şi într-un an poate să ajungă la 1.000 de euro. Cei cu experienţă câştigă mult, însă munca este pe măsură. Analistul financiar Anda Racşa, general manager al companiei ABC Training Consulting, spune că, „dată fiind responsabilitatea muncii lor, lefurile oferite sunt corecte“.

Ea atrage atenţia că nu oricine poate să lucreze în audit. „Ca să faci faţă cu brio, trebuie să ai un potenţial extraordinar. Se munceşte până la limita rezistenţei. Cei din audit merită fiecare bănuţ“, consideră Anda Racşa.

VARIANTE Cum să trimiţi CV-ul > On-line, direct pe www.kpmg.ro sau pe e-mail, la hr@kpmg.ro > Prin poştă, la adresa Victoria Business Park, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, nr. 69-71, sectorul 1, Bucureşti; > Prin fax, la 0741.800.700. CARTE DE VIZITĂ

Peste 123.000 de angajaţi > KPMG este o reţea globală de firme de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor.

> Multinaţionala elveţiană îşi desfăşoară activitatea în 145 de ţări şi are peste 123.000 de angajaţi în lume. > În România, unde are birouri la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, are 550 de consultanţi. > În 2007, s-a clasat pe primul loc I în Top 100 al celor mai bune companii pentru care să lucrezi, realizat de săptămânalul „Capital“.

Ne puteți urmări și pe Google News