Copiii, aşteptaţi la Palatul Victoria de ziua lor

Copiii, aşteptaţi la Palatul Victoria de ziua lor

Ziua Copilului va fi marcată mai devreme cu o zi, la 31 mai, printr-o serie de manifestări organizate de Guvern, care vor începe în cursul dimineţii cu vizitarea Palatului Victoria.

Copiii sunt invitaţi să viziteze Palatul Victoria între orele 10.00-15.00 şi să asiste la un spectacol organizat special cu acest prilej de către colegii lor din cadrul cluburilor copiilor şi al Palatului Naţional al Copiilor, informează Executivului printr-un comunicat.

"30 de copii de la secţiile de artă plastică ale Cluburilor Copiilor au fost invitaţi să îşi exprime gândurile lor despre copilărie sub forma unor desene pe asfalt, pe esplanada din faţa intrării principale a Palatului Victoria. Colegii lor din cadrul a 37 de licee de artă din Bucureşti şi din ţară îşi vor expune, în Sala Transilvania, lucrările premiate în cadrul Galei Liceelor de Artă 2008. Expoziţia va fi vernisată în cursul dimineţii şi se va bucura de prezenţa unor artişti plastici şi critici de artă", se mai arată în comunicat.

Copiii, împreună cu părinţi sau bunici, vor putea vizita câteva dintre sălile Palatului Victoria, respectiv Sala Muntenia, în care sunt organizate şedinţele săptămânale ale Cabinetului, Sala Transilvania, în care va fi organizată expoziţia de pictură a elevilor din liceele de artă, Sala Moldova, în care se desfăşoară întâlnirile oficiale ale primul-ministru, Cabinetul primului-ministru, precum şi Centrul de presă - sala de briefing şi sala în care lucrează jurnaliştii acreditaţi la Palatul Victoria.

Accesul în curtea Palatului Victoria se va face pe cele două alei centrale şi pe poarta B (dinspre strada Paris), accesul în clădire pe intrarea centrală a Palatului, iar ieşirea pe poarta D (dinspre strada Iancu de Hunedoara).

Acţiunile dedicate Zilei copilului vor continua la Teatrul "Ion Creangă", unde peste 300 de copii din centre de plasament şi de zi, şcoli speciale şi copii aflaţi în plasament maternal au fost invitaţi să vizioneze spectacolul "De-aş fi Scufiţa Roşie".

Începând cu ora 14,00, elevii din cadrul liceelor de arte din Bucureşti şi din ţară oferă un spectacol artistic la Palatul Copiilor.

Şi Parlamentul deschide porţile copiilor     Secretariatul general al Camerei Deputaţilor organizează, sâmbătă, 31 mai, între orele 10.00 - 16.00, acţiunea "Porţi deschise pentru copii", informează Camera.

Vor avea acces gratuit copiii însoţiţi de părinţi sau în grupuri organizate. Aceştia vor putea fotografia interioarele fără a li se percepe vreo taxă.

Accesul se va face pe la intrarea C1 - faţada dinspre Piaţa Constituţiei.

(15:00)

 

Ne puteți urmări și pe Google News